Afbeelding
Foto: pr.

Sint Matthias viert jubileum

Verenigingen

Warmond • Muziek- en toneelvereniging Sint Matthias bestaat 100 jaar en dat wordt op zaterdag 26 me feestelijk gevierd, samen met alle Warmonders en andere inwoners van Teylingen. Hoogtepunt is het gezamenlijke optreden van harmonie en toneel in de zaal van Dekker Warmond (Veerpolder 14). De toegang is voor iedereen gratis.

Sint Matthias laat tijdens het jubileumfeest oude tijden herleven. De harmonie gaat tussen 13.00 uur en 14.30 uur op verschillende plaatsen in het dorp 'ouderwetse' marsen uitvoeren. Vervolgens is de opening om 16.00 uur bij Dekker met aansluitend een optreden van de harmonie en het jeugdorkest Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn er optredens van andere Warmondse muzikanten, zoals ex BTW, 't Joppekoor en het Schipperjeskoor, en is er gelegenheid iets te eten en te drinken.

Om 19.00 uur opent burgemeester Carla Breuer de jubileumavond officieel. Daarna volgt het hoogtepunt: het eerste grote gezamenlijke optreden van de harmonie- en de toneelafdeling. Zij brengen de komedie 'Haring & Haarlak', waarin bijna dertig spelers en oud-spelers hun opwachting maken. De harmonie verzorgt de bijpassende muziek. Om 21.00 uur worden de loten voor de loterij getrokken en daarna is het feest met de coverband De Deik en dj Rowan.

Uit de krant