Bewoner Mastenmaker is tegen de verplaatsing van twee meter van het appartementengebouw. | Foto: Nico Kuyt
Bewoner Mastenmaker is tegen de verplaatsing van twee meter van het appartementengebouw. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Project De Woezel worstelt voort

Politiek

Warmond • Het bouwplan voor de locatie De Woezel op Schoonoord 23 vond vorige week in de raadscommissie Ruimte nog geen unaniem applaus. De fracties van CDA, PvdA, ChristenUnie en GroenLinks willen, op uitnodiging van bewoners, de plek ter plaatse nog eens bekijken.

Door Nico Kuyt

Al heel wat jaren probeert de gemeente de woningbouw op de locatie van de voormalige peuterspeelzaal te realiseren. Een eerder plan voor een aantal grondgebonden woningen werd door de omwonenden afgeschoten. Een groep bewoners kwam met het idee voor een klein appartementencomplex om zo groen te sparen, ruimte voor parkeren te scheppen en overlast te beperken. Echter, over de plek voor het gebouw is onder bewoners een geschil ontstaan. Na inspraak van omwonenden schoof B&W het twee meter op om zo een beetje in het midden de overlast tussen twee kwaden te delen. Aan beide zijden staat namelijk een huizenrij die niet gelukkig is met het gebouw te dicht in de buurt. Beide rijtjes aan huizen zijn het echter met de middenoplossing het niet eens. En ook politiek Teylingen kwam er vorige week nog niet uit. Het CDA verklaarde tegen te zijn dat het gebouw twee meter is opgeschoven naar het noorden. De VVD, Trilokaal, D66 en ook de ChristenUnie konden zich erin vinden omdat de keuze het minste pijn doet. CDA, PvdA, ChristenUnie en GroenLinks gaan evenwel de situatie nog eens in Warmond bekijken.

De gemeenteraad gaat op woensdag 30 mei er verder over spreken en een besluit nemen.

Uit de krant