Afbeelding
Foto: archief/Willem Krol

Waterdiertjesdag op Koudenhoorn

Activiteiten

Warmond • Dat Koudenhoorn een prachtig eiland is, is wel algemeen bekend. Maar dat het eiland nog vele verborgen schatten kent, weten dan weer veel minder mensen. Op en onder het water van de vele slootjes op Koudenhoorn barst het namelijk ook van het leven. De slijmerige poelslak of de vreemde roofzuchtige larve van een libelle. Al deze apart uitziende diertjes kunnen kinderen binnenkort zelf komen bekijken.

Het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) organiseert voor kinderen van 6 tot 11 jaar op woensdag 6 juni, samen met de IVN Leiden, de Slootjesdagen. De kinderen verzamelen om 14.00 uur bij het NOCK (bereikbaar vanaf de Gemeentehaven). Bij kinderen jonger dan acht jaar (en die geen zwemdiploma hebben) wordt ouders gevraagd mee te gaan. Oude kleren aan wordt aangeraden, want dit is geen excursie waarbij alles schoon blijft.

Aanmelden bij Scharrelkids

Op de website van 'IVN Slootjesdagen 2018' (doorklikken naar 'activiteiten Slootjesdagen') staat alle informatie over het inschrijven. Aanmelden kan ook via scharrelkidsivnleiden@gmail.com. Rechtstreeks aanmelden bij het NOCK is voor deze activiteit niet mogelijk.

Uit de krant