Afbeelding
Foto: pr.

St. Cecilia speelt speciale serenade bij laatste wens van 'Oma Neede'

Verenigingen

Voorhout • Mevrouw Reinderink (76) uit Neede had nog één wens: het nieuwe huis van haar kleindochter bekijken. Tijdens het emotionele bezoek speelde muziekvereniging St. Cecilia een speciale serenade.

Mevrouw Reinderink zit in haar laatste levensfase, ze is al geruime tijd aan het vechten tegen de darmkanker die ze bij zich draagt. Het maken van een gewone autorit is te belastend, vermoeid en pijnlijk. Speciaal in deze levensfase doet Stichting  Twentsewens Ambulance heel goed werk. Deze stichting heeft een enthousiaste groep  geschoolde vrijwilligers uit de (ambulance) zorgsector die dagelijks laatste wensen vervult van immobiele en terminale mensen. Ze bieden comfortabel liggend vervoer aan met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Emotioneel

Op zaterdag 2 juni ging de laatste wens van mevrouw Reinderink in vervulling. Rond de middag. Rond de middag kwam ze in een ambulance voorgereden bij het huis van haar kleindochter en familie in Voorhout. Aan het einde van dit emotionele huisbezoek werd oma verrast door muziekvereniging St. Cecilia. Speciaal voor 'Oma Neede' kwamen zij een serenade brengen.

Kleindochter

Het mooiste moment voor oma was dat zij genoot van haar kleindochter die op bekkens meespeelde. Oma heeft haar nooit eerder zien musiceren. De 13-jarige kleindochter Maartje Reinderink is namelijk lid van de drumfanfare en had speciaal voor haar oma de muziekvereniging gevraagd of zij haar hierbij wilden helpen. St. Cecilia is een zeer maatschappelijk betrokken vereniging en verleent graag haar medewerking hieraan.

Uit de krant