Ook Sinterklaas, de glansrol van Chris Tetteroo, is aanwezig bij de laatste feestavond van bewonerscommissie De Kern. | Foto: pr.
Ook Sinterklaas, de glansrol van Chris Tetteroo, is aanwezig bij de laatste feestavond van bewonerscommissie De Kern. | Foto: pr. Foto: pr.
foto

Bewonersvereniging De Kern neemt afscheid met een lach

Algemeen

Voorhout • Bewonerscommissie 'De Kern' is opgeheven. Els Kat was nog als enige bestuurder, zowel voorzitter als secretaris, actief. Tijdens de feestavond voor bewoners op vrijdag 1 juni maakte zij bekend te stoppen.

Woningbouwvereniging Stek heeft jaren geleden in Hillegom,Lisse en Teylingen bewonerscommissies in het leven geroepen, bemand door vrijwilligers die als intermediair fungeerden tussen bewoners en Stek. In het oudere gedeelte van Voorhout werd de bewonerscommissie De Kern opgericht voor bewoners uit de straten met namen van de oude schilders en van het koninklijk huis. De oudste woningen uit deze wijk dateren van de vijftiger jaren. Een aantal woningen in Boekenburglaan, een blok in de Boekhorstlaan en de Pieter de Hooghstraat staan dit jaar een halve eeuw.

Cultuur Verheft

Voor de laatste feestavond, gehouden in restaurant Boerhaave, bleek veel animo. Het publiek werd vermaakt door acteur van toneelvereniging Cultuur Verheft. Hun programma 'Levensloop' zorgde voor veel hilariteit. De acts waren talrijk én vindingrijk. Het optreden van drie nonnen en het optreden van Dora die 'de binnen en de buitenboel doeeeeet…..'. Zelfs Sinterklaas, de glansrol van Chris Tetteroo, bracht nog een vervroegd bezoek aan De Kern, waarna de laatste activiteit van de commissie erop zat. De Kern neemt afscheid met vooral een lach. "We hebben een kostelijke avond gehad," klonk het na afloop dan ook van diverse buurtbewoners. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant