Afbeelding
Foto: pr.

Meningsverschil betekent einde van bekende Warmondse Sloepentocht

Algemeen

Warmond • De jaarlijkse Warmondse Sloepentocht voor senioren gaat dit jaar niet door. De bootjes zouden op 24 augustus gaan varen, maar door een meningsverschil tussen KBO Teylingen en de organiserende schippers, is het evenement afgeblazen.

"Wij zijn gebrouilleerd geraakt met de KBO Teylingen en zien het niet zitten om de sloepentocht te organiseren met onze beperkte groep," schrijft organisator Jan Haasnoot aan alle schippers die zich jaarlijks hadden aangemeld. Samen met de andere commissieleden Fred Kool en Roel Bonden coördineerde hij de tocht voor ouderen uit Teylingen.

Samenwerking

Twaalf jaar geleden was de eerste editie voor senioren uit Warmond. In samenwerking met de Warmondse Bond van Ouderen werden de ouderen uitgenodigd. Door het samengaan van de KBO's tot KBO Teylingen, werden ook senioren uit Sassenheim en Voorhout uitgenodigd. Haasnoot en zijn commissieleden zorgden voor de boten met schippers, de KBO inventariseerde welke ouderen meewilden. De tocht is in al die jaren uitgegroeid tot een evenement, waarbij vorig jaar nog 125 gasten in 25 sloepen gratis meevoeren.

Onenigheid

Afgelopen winter kregen KBO Teylingen en de sloepencommissie echter onenigheid. "Er ontstonden wederzijds onoverkomelijke meningsverschillen en ook wel ergernissen. Over de inhoud daarvan wil ik liever niet uitweiden, want wat geweest is, is geweest. Ongetwijfeld hebben wij zelf ook fouten gemaakt. Het was niet meer te lijmen. Het bestuur van de KBO Teylingen zegde alle verdere medewerking op en dus ook de administratie en inventarisatie van de meevarende senioren uit Teylingen," schrijft Haasnoot. "Wij zien het niet zitten om die hele administratie zelf te gaan oppakken, en dus hebben wij besloten om dan maar te stoppen en wel op het hoogtepunt van al onze sloepentochten. Zo kunnen we terug blijven zien op vroegere mooie vaartochten met de senioren."

In de afgelopen jaren heeft de Sloepentocht heel wat donaties ontvangen uit fondsen, van de gemeente en uit het bedrijfsleven. Het geld wat nog in kas zit, wordt geschonken aan enkele goede doelen in Warmond.

Uit de krant