Afbeelding

Ronde van Frankrijk centraal tijdens Frans Café

Activiteiten

Warmond • De Ronde van Frankrijk staat centraal tijdens het laatste Frans Café voor de zomervakantie, op donderdag 14 juni in Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90). Omdat op zaterdag 7 juli de Tour de France 2018 van start gaat, komt Ben Koster vanaf 20.00 uur iets vertellen (in het Frans) over dit wereldberoemde sportieve evenement.

Ben Koster is oud-docent Frans; hij heeft 37 jaar lesgegeven aan het Fioretti College in Lisse. Voordat de aanwezigen gaan kijken naar een film over La Grande Boucle ('Vive le Tour') legt hij uit waar de toeschouwers op moeten letten, want als de film is afgelopen moeten de aanwezigen zelf aan de slag. Ze zullen door Koster aan de tand gevoeld worden over wat ze gezien hebben. Dat gebeurt middels een quiz die ook weer in het Frans wordt afgenomen. De winnaar krijgt een toepasselijke prijs. Het is verzoek is om vooraf aan te melden via mevanniftrik@gmail.com. Om de kosten te dekken, wordt 5 euro per persoon gevraagd.

Na de vakantie

Het programma van Het Frans Café wordt hervat na de zomervakantie, op 13 september met een etentje in Het Wapen. Op 11 oktober is een les Bretonse dans, op 8 november een lezing van Anke Minnee over haar boekje 'C'est pour le boulanger' en op 13 december geeft Sylvain Lelarge een lezing over 'histoires et contes'. 

Uit de krant