Burgemeester Carla Breuer neemt samen met achttien andere burgemeesters de cheques in ontvangst tijdens het festival. | Foto: pr.
Burgemeester Carla Breuer neemt samen met achttien andere burgemeesters de cheques in ontvangst tijdens het festival. | Foto: pr. Foto: pr.

Jarig Fonds 1818 stort 18.000,18 euro in Jacoba van Beierenfonds

Algemeen

Teylingen • Tijdens het Fonds 1818 festival in Den Haag kregen de negentien burgemeesters in de regio van het fonds, plus die van Madurodam, ieder een cheque ter waarde van 18.000,18 euro. Die kunnen ze vrij besteden aan maatschappelijke projecten in hun gemeente. In Teylingen wordt het geld gestort in het Jacoba van Beierenfonds. Inwoners kunnen voor hun projecten bij dit lokale fonds een aanvraag doen. 

Het Fonds 1818 Festival in en om de Grote Kerk in Den Haag trok op zaterdag 9 juni ruim 8.000 bezoekers. Zij konden zien wat voor projecten het fonds de afgelopen jaren heeft ondersteund. Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818: "Tijdens het festival hebben we gezien dat er al veel geweldige en inspirerende maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom blijven we stichtingen, verenigingen en bewoners stimuleren om bij ons aan te kloppen voor geld, advies en begeleiding. Zodat wij kunnen helpen bij het realiseren van hun ideeën die de maatschappij een beetje beter maken".

Jacoba van Beierenfonds

Het Jacoba van Beierenfonds is er voor en door inwoners van de gemeente Teylingen met als doel de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving te verbeteren. Het gemeenschapsfonds bestaat uit een stichting die gelden inzamelt. Daarmee steunt het burgerinitiatieven in de gemeente Teylingen, die van algemeen maatschappelijk nut zijn. Een aanvraag indienen kan via http://www.jacobavanbeierenfondsteylingen.nl. 

Uit de krant