Een woordvoerster namens een aantal betrokken ouders spreekt de commissie toe. | Foto: Nico Kuyt
Een woordvoerster namens een aantal betrokken ouders spreekt de commissie toe. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Krediet voor locatiestudie De Kinderburg en De Rank

Politiek

Sassenheim • De raadscommissie Welzijn kon op maandag 11 juni akkoord gaan met een voorbereidingskrediet voor het uitvoeren van een locatiestudie voor een nieuwbouw van De Kinderburg en De Rank.

Door Nico Kuyt

De locatiestudie is nodig om te onderzoeken of het mogelijk is om op de locatie van De Kinderburg, of nabij deze, nieuwbouw te realiseren voor beide basisscholen. Gekeken wordt naar het bouwvolume, inpasbaarheid, buitenruimte, parkeren en infrastructuur. Een vervolg is dan de procedure om te komen tot een bestemmingsplan om de nieuwbouw mogelijk te maken. Voor de studie is een bedrag van 100.000 euro beschikbaar. Het wordt wel een plek op de locatie of er in de buurt, maakte wethouder Arno van Kempen helder. Het moet namelijk passen binnen het spreidingsplan dat is opgesteld voor de basisscholen. Dat geeft een verwachting van de leerlingenprognose in de verschillende wijken en de daar benodigde scholen. De eventuele fusie van de twee scholen, daar gaat de locatiestudie niet over, stipte de wethouder nog aan.

Kritiek

Vooraf aan de bespreking afgelopen maandag kwamen vier personen namens anderen inspreken. Allereerst een lid van het schoolbestuur, een woordvoerder van de medezeggenschapsraad, de directeur van De Rank en De Kinderburg en een ouder namens een aantal betrokken ouders van de Rank, die kritiek uitte op onder andere het slecht betrekken van de ouders, de verschraling van het protestants onderwijs mocht De Rank in De Kinderburg opgaan en het onvoldoende onderzoeken van alternatieven.

Hamerstuk

Voor de fracties was de kritiek geen reden om niet akkoord te gaan met het voeren van het onderzoek. Het gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad van 28 juni.

Uit de krant