Afbeelding
Foto: pr.

Startpunt Geldzaken maakt 273 plannen in eerste jaar

Zorg & Welzijn

Regio • Inwoners uit de ISD gemeenten kunnen sinds mei 2017 via Startpunt Geldzaken hun eigen geldplannen maken. De ISD Bollenstreek biedt die mogelijkheid via hun eigen website. Het afgelopen jaar zijn 273 geldplannen gemaakt. Het maken van een geldplan is gratis en anoniem.

Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. 

Geldplannen

Startpunt Geldzaken heeft geldplannen voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Er zijn vijf verschillende geldplannen en het is mogelijk om meerdere plannen in te vullen. De geldplannen zijn: 

1. Kom uit de geldzorgen

2. Beter rondkomen

3. Sparen, aflossen of beleggen

4. Rondkomen met kinderen

5. Studie (klein)kinderen

De geldplannen ondersteunen huishoudens bij het in balans brengen van hun financiën. Wat een geldplan oplevert is afhankelijk van het plan. Ieder plan is gericht op andere omstandigheden.

Gratis en anoniem

Meedoen aan Startpunt Geldzaken is anoniem. De informatie blijft van degene die het invult en niemand ziet deze informatie. Deelname is gratis. De ISD ziet alleen het aantal ingevulde geldplannen. Kijk voor meer informatie op de website van de ISD Bollenstreek www.isdbollenstreek.nl.

Uit de krant