Mara Vergeer (derde van links) wint zilver| Foto: pr./familie Vergeer
Mara Vergeer (derde van links) wint zilver| Foto: pr./familie Vergeer

Mara Vergeer sprint naar zilver bij NK jeugdwielrennen

Sport

Warmond • Mara Vergeer, lid Warmondse IJsclub en van RTV Bollenstreek, is tweede geworden bij het NK jeugdwielrennen in Steenbergen bij de meisjes die in 2018 tien jaar worden.

Vorig jaar werd zij als 9-jarige derde op het zware parcours rond en op de Galgenberg in Amersfoort. Dit jaar in Steenbergen geen zware beklimming, wel een technisch parcours over gewone straatstenen. Zo'n 750 deelnemers uit het hele land, verdeeld over 7 categorieën (8-14 jaar) namen deel aan dit NK.

Sprint

Vergeer had een goede start en reed heel oplettend. Ze zat in de kopgroep van zes rijdsters die tot twee ronden voor het einde bij elkaar bleven. Toen viel er een af. In de laatste bocht gingen ze de sprint aan en opeens kwamen van achter twee rijdsters voorbij, maar Mara reageerde attent en reed toch naar de tweede plaats. Jinthe Nijboer won de wedstrijd in 15:10.689, Mara Vergeer finishte in 15:12.570 en derde werd Amy Grosz in 15:13.161.

Andere deelnemers

Vroeg in de ochtend was haar broer Rens Vergeer al richting Steenbergen gegaan. Hij moest zich al vroeg melden en startte om half elf. Hij kwam wat moeizaam weg bij de start omdat er voor hem twee rijders vielen. Hij moest toen in de achtervolging en er was al een kopgroep van acht jongens weg. In de sprint van het peloton reed Rens naar de achttiende plaats. Luka Fredrikze was de volgende WIJC-er die deelnam. Lang zat Luka in de voorste groep van 20 renners maar daaruit moest hij toch lossen. Hij finishte als 37e op 1 minuut 15 van de winnaar. Imme Kok (11) reed als laatste. Zij had de pech dat het flink was gaan regenen. Op de gladde stenen ging zij op twee ronden voor het eind onderuit.

Uit de krant