Afbeelding
Foto: pr.

Expositie Maori-kunst in de Dorpsstraat

Cultuur

Warmond • Kunstonderneming ArtWise.com exposeert van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli Maori kunst uit Nieuw Zeeland in de galerie in de Dorpsstraat 86. Op vrijdag 6 juli signeert topfotografe Patricia Steur haar boek 'Dedicated by blood'.

ArtWise.com richt zich op Native Art uit West Canada (First Nations) en Nieuw Zeeland (Maori). Deze kunstvormen, veelal houtsnijwerk maar ook brons, worden door Barend en Rebecca Elshout via Warmond geïmporteerd voor de Europese markt.

Na meerdere exposities dit voorjaar, heeft het stel begin juli een Maori expositie in samenwerking met topfotografe Patricia Steur (op de foto rechts) samengesteld. Zij is meerdere malen in Nieuw Zeeland geweest en heeft de Maori cultuur op een bijzondere manier in beeld gebracht. Het fotoboek 'Dedicated by Blood' is daardoor tot stand gekomen. Het boek kost 49,50 euro en de helft van de opbrengsten komt ten gunste van een culturele bestemming in Teylingen. Enkele originele foto's zijn, net als de Maori kunst, te bekijken. De kunst is ook te koop tijdens de expositie.

Signeersessie Patricia Steur

Op vrijdagmiddag 6 juli gaat Patricia Steur vanaf 13.00 uur haar fotoboeken signeren. Wethouder Arno van Kempen is vanaf 12.00 uur aanwezig om een fotoboek in ontvangst te nemen. Iedereen van harte welkom in de ArtWise pop-up gallery aan de Dorpsstraat 86 in Warmond. Voor meer informatie, kijk op www.artwise.com, of neem contact op met Barend Elshout via info@artwise.com of 06-54694470.

Uit de krant