De vijf koks kookten voor de gasten van Villa Pardoes. Op het menu stond een groentesoep, spaghetti en een salade en als toetje een vlaflip. | Foto: pr.
De vijf koks kookten voor de gasten van Villa Pardoes. Op het menu stond een groentesoep, spaghetti en een salade en als toetje een vlaflip. | Foto: pr. Foto: pr.

JongerenWelzijnskwartier koken voor gasten van Villa Pardoes

Zorg & Welzijn

Voorhout • Vijf jongeren uit Teylingen en Hillegom hebben in Villa Pardoes gekookt voor de gezinnen die daar verblijven. 

Villa Pardoes is een verblijf bij de Efteling voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor de jongeren een speciaal bezoek, waar ze goed op voorbereid waren. In de weken voorafgaand volgden ze en kookworkshop en kookten voor de Voedselbank Teylingen. In de laatste week ging de groep naar Villa Pardoes om daar, samen met de kinderen die daar verblijven, te koken voor alle bewoners. Richard Grimbergen, jongerenwerker bij Welzijnskwartier en Willem Vogels en Cees Hoek, de koks van de kinderkookclub 'In den Voorhoutsche pot', gingen mee als begeleiders. 

Lachen en huilen

Het was fantastische en unieke ervaring, aldus de jongeren.Bram en Jamy uit Voorhout vertellen: "Het is echt gewoon niet wat we verwacht hadden. Het lijkt wel een speeltuin en best wel luxe ook. Uiteraard liepen we met de groep gelijk door naar de keuken waar het allemaal ging gebeuren. Binnen vijf minuten stonden er al kinderen ui de Villa te popelen om mee te gaan doen. Na het aandoen van een schort en koks muts gingen we gelijk aan de gang met snijden, we moesten tenslotte voor rond de 70 mensen koken, dus moest er ook hard gewerkt worden. Prei, paprika, champignons, en zelfs de ui sneden we met veel enthousiasme. We hebben veel gelachen, en gehuild, maar gelukkig was dit alleen van het snijden van de ui. Na het maken van het eten kwamen alle bewoners aan tafel en werd er gegeten."

Koekjes voor Villa Pardoes

Voor Wendy uit Warmond was het helemaal een bijzonder bezoek. Toen ze zelf leukemie had, was ze ook te gast in Villa Pardoes. Speciaal voor de stichting heeft ze koekjes gebakken en die verkocht. Daarmee haalde ze 120 euro op. De cheque overhandigde ze tijdens het eten aan een vertegenwoordiger.


 

Uit de krant