Deelnemers baggeren door de sloten tijdens de poldercross. | Foto: pr./Arjen Vervoort
Deelnemers baggeren door de sloten tijdens de poldercross. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

Poldercross Warmond stopt na jubileumeditie

Verenigingen

Warmond • Voor de vijfentwintigste én de laatste keer wordt op de laatste vrijdag van de schoolvakantie de Warmondse Poldercross gehouden. De bekende sportieve moddertocht is op vrijdag 24 augustus.

De Warmondse poldercross wordt georganiseerd door de Warmondse IJsclub. Het ijsbaanterrein in de Veerpolder is dan ook de plek waar al 25 jaar lang deze modderige prestatietocht door de weilanden en sloten van Warmond wordt gehouden. De deelnemers rennen een parkoers van vijf kilometer (jonger dan 14 jaar 1.500 meter) dwars door de weilanden en sloten. Vrijwilligers zetten het parcours uit, controleren de route en staan tijdens de cross paraat om de helpende hand toe te steken als een deelnemer in de bagger blijft steken.

De Warmondse IJsclub meldt dat deze editie ook direct de laatste is, omdat de club plannen heeft voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein in de Veerpolder. De 25ste en laatste editie wordt gevierd met een extra groot feest. Na de poldercross is het tot 1.00 uur feest.

Inschrijven

Op woensdag 22 augustus is tussen 19.00 en 20.30 uur de voorinschrijving in het clubhuis van WIJC in de Veerpolder. 

Op vrijdag 24 augustus is de poldercross. De jeugd tot en met 13 jaar rent over 1.500 meter. Inschrijving van 17.00 tot 18.00 uur. Start om 18.15 uur. Prijsuitreiking tussen 19.00 en 19.15 uur.

De poldercross voor iedereen van 14 jaar en ouder gaat over 5 kilometer. Inschrijving van 17.00 tot 18.45 uur. Start om 19.00 uur. Prijsuitreiking vanaf 20.30 uur.

Meer informatie via info@wijc.nl. Ook voor wie wil meehelpen als vrijwilliger of voor sponsoren.

Uit de krant