| Foto: archief
| Foto: archief

Burendag 2018: aanmelding geopend

Algemeen

regio • De inschrijving voor de dertiende editie van Burendag is geopend. Alle buurten van Nederland kunnen hun Burendagactiviteit aanmelden en een financiële bijdrage aanvragen via www.burendag.nl. De dag wordt ieder jaar georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds om buren dichter bij elkaar te brengen. Deze editie gaan de organisatoren zich extra inspannen om buren bij elkaar te krijgen in buurten waar dat niet vanzelfsprekend is. Burendag valt dit jaar op 22 september.

De afgelopen 13 jaar zijn miljoenen buren bij elkaar gebracht op Burendag: bewoners bedenken zelf een activiteit, zoeken daar draagvlak voor en kunnen een Burendagpakket en een financiële bijdrage aanvragen.

Dit jaar gaan de organisatoren een aantal buurten een steuntje in de rug bieden. In buurten waar minder verbinding is en het de buurt niet zelf lukt een Burendag van de grond te krijgen, gaan Oranje Fonds en Douwe Egberts een Burendagactiviteit organiseren.

Als dit een succes blijkt, nemen de organisatoren die rol de komende jaren in meer buurten op zich. De buurten waar de speciale aandacht naar uit gaat, worden geselecteerd op basis van onderzoek naar verbinding in de buurt.

Eén miljoen deelnemers

In 2017 deden zo'n 1 miljoen mensen mee aan duizenden activiteiten in heel het land. In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo'n 36.000 Burendagactiviteiten.

Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 400 euro voor hun Burendagactiviteiten.

Uit de krant