Afbeelding
Foto: pr.

Teylingse muzikanten in grootste jeugdorkest ter wereld

Verenigingen

Regio • Leden van het jongste orkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek, het Juso, maakten op zondag 24 juni deel uit van 's werelds grootste jeugdsymfonieorkest tijdens het Juniorensymfonieorkesten Spektakel in Alphen aan den Rijn.

In totaal 801 kinderen, afkomstig uit 21 symfonieorkesten, speelden samen. Daartoe behoorden ook de leden van het Junioren Symfonie Orkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek. Het Juso bestaat uit leerlingen uit de hele regio, waaronder ook uit Teylingen. 

James Bond

Ieder orkest speelde 's ochtends eerst een eigen concert. Het Juso speelde op het romantische marktplein in de buitenlucht klassieke stukken van bijvoorbeeld Vivaldi en Grieg, en ook moderne stukken zoals een bewerking van het James Bond Theme en van Seven Nations Army. 

Jeugdorkest

In de middag was het tijd voor het grote jeugdorkest. Het duurde bijna een uur, zelfs met een strakke planning, voordat alle kinderen in de grote Romeinse Arena zaten met hun instrument en muziekstandaard. Ieder orkest had zelf al de stukken geoefend, maar met zoveel kinderen en ook met bijzondere instrumenten als harp en fagot is toch wel iets heel anders. Eerst dus nog even met zijn allen repeteren en daarna begon het concert dan echt: van 21 symfonieorkesten speelden 801 kinderen samen. Een spektakel en voor de kinderen een belevenis om nooit te vergeten.

Het Juso, onder leiding van Voorhouter Marcus Vliegen, repeteert iedere vrijdagmiddag in Lisse. Op 30 juni is een concert in Villa Flora in Hillegom. 


Uit de krant