Jacqueline van Heteren (links) en Jacqueline Eenens organiseren de zomereditie van het Boezemcafé. | Foto: pr.
Jacqueline van Heteren (links) en Jacqueline Eenens organiseren de zomereditie van het Boezemcafé. | Foto: pr. Foto: pr.

Steun van lotgenoten in het Boezemcafé

Zorg & Welzijn

Warmond • Voor de tweede keer opent het Boezemcafé de deuren aan de Herenweg 101, op woensdag 4 juli van 10.00 tot 12.30 uur.

Het Boezemcafé is een initiatief van borstkankercoach Jacqueline Eenens uit Oegstgeest en schoonheidsspecialiste en masseuse Jacqueline van Heteren uit Warmond. Zij openden op 18 april voor het eerst de deuren voor vrouwen die geraakt zijn door borstkanker.

Het pop-up café is een ontmoetingsplek waar vrouwen op een open en vrije manier met elkaar een gesprek kunnen hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. Dat hier in de regio behoefte aan is, bleek uit de hoge opkomst bij de eerste editie van het Boezemcafé.

Ervaringen delen

In het Boezemcafé kunnen vrouwen inlopen, met elkaar in contact komen, elkaar vragen stellen en wellicht helpen met raad of met daad. Het is prettig als je je ervaringen op dit gebied ergens en met iemand kunt delen die weet waar je over praat. Contact met een lotgenote kan hierbij belangrijk zijn. Daarvoor is het Boezemcafé opgericht.

Voel je welkom en gesteund en bezoek het Boezemcafé, alleen of met een (boezem)vriendin. De dames schenken koffie en thee en serveren huisgemaakte taart en smoothies.

Gewoon binnenlopen

Op woensdag 4 juli is het pop-up café weer geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden via boezemcafe@gmail.com of Facebook mag, maar hoeft niet. Gewoon even binnenlopen zonder aanmelding kan ook. Voor meer informatie: bezoek www.boezemcafe.nl en Facebook https://www.facebook.com/boezemcafe/.

Uit de krant