Afbeelding
Foto: pr.

St. Cecilia start nieuw seizoen AMV-lessen

Verenigingen

Voorhout • Ook dit jaar starten weer nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout. AMV is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. De muzikale cursus, een initiatief van muziekvereniging St. Cecilia, gaat in september van start (na de feestweek in Voorhout) en duurt veertig weken.

Door middel van AMV doen kinderen algemene kennis op van muziek. Daarnaast legt de cursus een brede basis voor een eventuele verdere muzikale ontwikkeling, als een kind bijvoorbeeld later een instrument wil gaan bespelen. Kinderen leren door middel van een blokfluit noten lezen en liedjes spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen.

Maximaal acht leerlingen per groep

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan onder leiding van Leroy van der Poel. Hij dirigeert diverse orkesten in de bollenstreek en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het lesjaar van AMV bestaat uit veertig weken, gelijklopend met school(vakanties). De lesdag en het tijdstip wordt aan het begin van het seizoen bepaald.

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Marleen van der Geer-Oomes via leerlingen@stceciliavoorhout.nl of 0252-519730. 

Uit de krant