Hoe ga je met plezier en zelfvertrouwen naar de brugklas?*  | Foto: pr.*
Hoe ga je met plezier en zelfvertrouwen naar de brugklas?* | Foto: pr.* Foto: pr

Sterker naar de brugklas met de cursus 'Plezier op school'

Zorg & Welzijn

Regio • Aanstaande brugklassers die op de basisschool zijn gepest of problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten kunnen dit jaar opnieuw meedoen met de tweedaagse zomercursus 'Plezier op school'. Door het grote succes van de afgelopen jaren wordt de cursus deze zomer op 23 en 24 augustus aangeboden in Leiden en Lisse. Doel van de cursus is de jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan.

Tijdens deze tweedaagse cursus komen de jongeren in een groep met leeftijdsgenootjes die ook voor het eerst naar de middelbare school gaan. In de groep vinden jongeren steun en erkenning bij elkaar. Door training in sociale vaardigheden staan zij steviger in hun schoenen en kunnen zij een goede start maken op de nieuwe school. Contact leggen met anderen is een belangrijk onderdeel van de cursus; Hoe zet je de eerste stap? Hoe begin je op je eerste schooldag een gesprekje in de pauze? Hoe houd je een gesprek op gang? Ook moeilijke situaties, zoals omgaan met pesterijen, komen aan bod in de cursus.

De twee cursusdagen op 23 en 24 augustus duren op beide locaties van 9.00 tot 16.15 uur. Voorafgaand aan de cursus is er een ouderavond. Per deelnemer vragen wij een bijdrage van 30 euro. Aanmelden is nodig en graag zo spoedig mogelijk omdat de kennismakingsgesprekken voor de zomervakantie plaatsvinden.

Informatie en aanmelden: bel 071-8908888 en vraag naar de afdeling preventie Kinderen en Jeugd of mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd. Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.

* De brugklasleerlingen op de foto komen niet voor in het artikel. 

Uit de krant