Presentator Johan Overdevest fietst in aflevering 2 samen met weerman Maurice Middendorp (l) door de Bollenstreek. | Foto: pr.
Presentator Johan Overdevest fietst in aflevering 2 samen met weerman Maurice Middendorp (l) door de Bollenstreek. | Foto: pr.

Adembenemende beelden tijdens de Bollenstreek op de fiets

Algemeen

Regio • In 'Knooppunt Holland' fietst Johan Overdevest wekelijks met een bekende gast door de mooiste gebieden van Zuid-Holland. Op woensdag 11 juli zendt TV West de aflevering van het programma 'Knooppunt Holland' uit die is opgenomen in de Duin- en Bollenstreek.

In april, toen de bollenvelden volop in bloei stonden, heeft Overdevest een route gefietst met RTL4-weerman Maurice Middendorp. Samen gaan ze in Hillegom langs bij mensen die alpaca's in de tuin hebben staan, met de vraag of deze mooie dieren echt zo knuffelbaar zijn. Vervolgens zijn ze bij HOBAHO in Lisse, waar ze leren hoe tulpen nog mooier en sterker worden gemaakt, wat nog een erg intensieve klus blijkt. En bollenkweker Pennings uit Noordwijkerhout laat Johan en Maurice op zijn land zien wat hij doet om zo duurzaam mogelijk te werken.

In deze aflevering zijn ook veel luchtopnames te zien van de prachtige bloemenvelden in de Bollenstreek. Vanaf de grond is de streek in het voorjaar al prachtig, maar deze dronebeelden zijn zo adembenemend mooi, dat je hoopt dat het weer snel voorjaar is.

'Knooppunt Holland' wordt elke woensdag uitgezonden op TV West vanaf 17.00 uur (hh elk uur na 19.00 uur) en de aflevering over de Duin- en Bollenstreek is te zien op woensdag 11 juli.

Uit de krant