Burgemeester Carla Breuer feliciteert mevrouw Van Reisen met haar honderdste verjaardag. | Foto: PvK
Burgemeester Carla Breuer feliciteert mevrouw Van Reisen met haar honderdste verjaardag. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

Eeuwfeest voor honderdjarige mevrouw Van Reisen

Algemeen

Voorhout •  Haar wieg stond in Hazerswoude, maar Ria van Reisen-Pannekoek woont al 70 jaar in Voorhout. Zij herinnert zich nog hoe het dorp vroeger was. 'Het ging er allemaal zo gemoedelijk aan toe,' vertelt zij op donderdag 5 juli, twee dagen na haar eeuwfeest.

Door Piet van Kampen

Hoe zij zo in Voorhout terecht kwam? De eeuweling legt het haarfijn uit. "Een zus van Jan (haar latere man) was een vriendin en collega van mij. Zij zei toen dat zij een aardig vrouwtje voor hem wist. Hij bracht haar een keer naar Hazerswoude voor een bezoekje aan mij. Hij zei overigens dat hij voor zaken door moest naar Boskoop. Op de terugweg haalde hij zijn zus weer op. Het was een smoesje," lacht de honderdjarige. "Een poosje later kreeg ik een brief van hem voor een afspraakje in Zomerzorg in Leiden." In 1948 schoof het stel elkaar de ringen om en betrokken een woning in Voorhout aan de Herenstraat. Het paar werd de gelukkige ouders van twee dochters en een zoon en werd tevens verrijkt met vier kleinkinderen.

Lees verder in De Teylinger van woensdag 11 juli.

Uit de krant