| Foto: pr./Marco Lobeek
| Foto: pr./Marco Lobeek Foto: pr./Marco Lobeek

Feesttoeters sluiten eerste half jaar af op Zwarte Cross

Algemeen

Teylingen • Dweilorkest De Feesttoeters stond afgelopen weekend voor het eerst in het bestaan bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Tijdens de 22ste editie van dit druk bezochte festival hebben de heren meerdere optredens verzorgd op het festivalterrein en rond de crossbaan.

Het orkest verzamelde op zaterdagochtend in Sassenheim. Na een voorspoedige reis werd Lichtenvoorde bereikt en was het feest niet meer te missen. Waar Lichtenvoorde een normaal bescheiden plaats is in Gelderland met nog geen 13.000 inwoners, trekt de Zwarte Cross jaarlijks veel bekijks met ongeveer 220.000 bezoekers uit het hele land en daarbuiten. Het prachtige weer in combinatie met het in grote getale aanwezige publiek zorgden voor de perfecte omstandigheden voor een viertal geslaagde optredens.

Succesvol half jaar

Het optreden op de Zwarte Cross was voor De Feesttoeters een mooie afsluiter van een druk en succesvol half jaar waarin de muzikanten meerdere prijzen gewonnen hebben. Naast een tweede plaats op de Bemmelse Dweildag en een eerste plaats op het Notenkrakers Zomerfestival in Zevenbergen werden de heren bij de prestigieuze Dweilorkestendag Groenlo, een jaarlijks terugkerend festival op Hemelvaartsdag, beloond met zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Na deze reeks mooie optredens blijven de instrumenten voorlopig even in de koffers en gaan ook De Feesttoeters genieten van de vakantie. Daarna staan er weer een aantal optredens op het programma. 

Uit de krant