Een paar maanden geleden werd Stichting Puntenburg nog verblijd met de komst van Guus, dankzij inzet van Rotaryclub Hillegom-Lisse.
Een paar maanden geleden werd Stichting Puntenburg nog verblijd met de komst van Guus, dankzij inzet van Rotaryclub Hillegom-Lisse. Foto: pr

Open dag bij Stichting Puntenburg

Verenigingen

Regio • Het jaar 2018 is bij Stichting Puntenburg in Lisse niet zo goed begonnen. Men heeft de staldeuren een aantal maanden moeten sluiten in verband met de ziekte droes die bij de paarden heerste. Gelukkig is alles weer onder controle en konden de deuren weer open in april. Om dit met alle donateurs, vrijwilligers, kinderen, ouders en andere mensen te vieren, organiseert de stichting op zaterdag 25 augustus een spetterend openingsfeest.

Door Arie in 't Veld

Jack de Vroomen van Stichting Puntenburg zegt dat men in het bijzonder alle donateurs wil bedanken die financieel hebben bijgedragen, zodat alle dierenartskosten betaald konden worden. "Alle donateurs die materialen geschonken hebben waardoor het vrijwilligerswerk makkelijk wordt gemaakt. Maar ook iedereen die op wat voor andere manier dan ook de stichting gesteund heeft. Bij Stichting Puntenburg worden kinderen met een beperking in het middelpunt gezet. Zij kunnen op de zondagmorgen even hun beperking vergeten door op een warme paardenrug een ontspannend en soms ook inspannend ritje te maken. De Stichting wil dit graag voor meer kinderen mogelijk maken en ook daarvoor is deze open dag bedoeld. Voor aanmelding van nieuwe kinderen zijn er op de open dag vrijwilligers aanwezig die geïnteresseerden goed te woord kunnen staan", zegt De Vroomen.

Om dit alles mogelijk te maken kan men op Puntenburg ook altijd extra handen voor vrijwilligerswerk gebruiken. Ook hiervoor is op de open dag iemand aanwezig die hierover meer kan vertellen. Verder is er op 25 augustus een stormbaan van 13,5 meter, een springkussen, een megavoetbaltafel, voldoende eten en drinken en andere activiteiten. Het een en ander is ter beschikking gesteld door Have Fun Events. Om 11.00 uur is de opening, daarna om 11.30 uur het ponystappen, om 12.00 uur vrij spelen; om 13.30 uur het paardrijden voor kinderen met een beperking; om 14.00 uur een lopend buffet voor de paarden; om 14.30 uur een spelletjescircuit en ponyknuffelen en om 16.00 uur een paardenshow door Aniek Peterse. 

Uit de krant