Afbeelding
Foto: pr.

Zonnebloem Sassenheim bezoekt 't Veluws Zandsculpturenfestival

Verenigingen

Sassenheim • Op een van de warmste dagen van de zomer van 2018 vertrok op dinsdag 7 augustus een rolstoelbus met gasten en medewerkers van Zonnebloem Sassenheim richting Garderen voor een bezoek aan de jaarlijkse opstelling van zandsculpturen, 't Veluws Zandsculpturenfestival.

Bij aanvang van de busrit werd iedereen welkom geheten door voorzitter Lia Ligthart. Uiteraard werd er geadviseerd in een wat rustiger tempo van de dag te genieten en het aangeboden flesje water te drinken gedurende de dag.
Bij aankomst in Garderen was er allereerst tijd voor koffie en appeltaart, waarna iedereen zich verspreidde over het terrein met de sculpturen. 

Hollandse meesters

Het thema dit jaar is Hollandse meesters. Op een fantastische wijze zijn de diverse kunstwerken uitgebeeld, die zowel in de openlucht als in overdekte ruimtes stonden opgesteld. De Hollandse Meesters zijn op een fantastische manier uitgebeeld, nauwelijks voor te stellen hoe ze tot stand zijn gekomen. Ook kon het bijbehorende showroomdorp en de beeldentuin worden bezocht.

Rond 13.00 uur was er een rustmoment ingelast en kon iedereen genieten van een heerlijke lunch. Aansluitend aan de lunch was er voor de Zonnebloemgasten nog ruim de gelegenheid en ieder op zijn eigen wijze, om de kunstwerken te bewonderen, te winkelen of rustig even in de schaduw te zitten. 

Programma in het najaar

Vanaf september staan er voor de Zonnebloemgasten diverse activiteiten op het programma: Spelletjesmiddag, een bezoek aan een tuincentrum, een etentje, bloemschikken en natuurlijk de Sinterklaasmiddag.
Informatie hierover is te verkrijgen bij de secretaris van de afdeling Sassenheim, Gerard van der Horst, via 0252-214759.


Uit de krant