Nog een keer door de modder tijdens de 25ste editie van de Poldercross. | Foto: pr./Arjen Vervoort
Nog een keer door de modder tijdens de 25ste editie van de Poldercross. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

Nog één keer slootje springen en baggeren door de polder

Activiteiten

Warmond • Vijf kilometer door de modder rennen en dat voor je plezier. Al 25 jaar is de Poldercross Warmond een van de vaste activiteiten op de agenda. Daar komt wel verandering in, want de jubileumeditie op vrijdag 24 augustus is ook meteen de laatste.

De Warmondse poldercross wordt georganiseerd door de Warmondse IJsclub. Het ijsbaanterrein in de Veerpolder is dan ook de plek waarvandaan al 25 jaar lang deze modderige prestatietocht door de weilanden en sloten van Warmond wordt gehouden. De deelnemers rennen een parcours van vijf kilometer (van 10 tot 14 jaar 1.500 meter) dwars door de weilanden en sloten. Vrijwilligers zetten het pacours uit, controleren de route en staan tijdens de cross paraat om de helpende hand toe te steken als een deelnemer in de bagger blijft steken. Iedereen kan meedoen maar een zwemdiploma is wel verplicht.

Feest

Het is de laatste poldercross omdat de Warmondse IJsclub plannen heeft voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein in de Veerpolder. De 25ste en laatste editie wordt gevierd met een extra groot feest. Zo is er na de Poldercross muziek van The Backseat Windows en er is een hapje en een drankje. Het feest begint om 20.15 uur, vlak nadat de laatste poldercrossers zijn gefinisht en hebben genoten van een warme douche. Op dit feest is iedereen welkom, ook de toeschouwers van de altijd spannende race.

Ook meedoen? Schrijf dan in bij de voorinschrijving op woensdag 22 augustus tussen 19.00 en 20.30 uur in het clubgebouw van de Warmondse IJsclub in de Veerpolder. Op vrijdag 24 augustus worden, voorafgaand aan de Poldercross, de resterende kaarten in het clubgebouw verkocht. De jeugd van 10 tot en met 13 jaar kan tussen 17.00 en 18.00 uur een deelnamekaart halen, deelnemers vanaf 14 jaar kunnen terecht van 17.00 tot 18.45 uur.

De laatste editie wordt afgesloten met een extra groot feest

Uit de krant