Wethouder Arno van Kempen opent Kunst in 't Overbosch, samen met voorzitter Joep Derksen. | Foto: pr.
Wethouder Arno van Kempen opent Kunst in 't Overbosch, samen met voorzitter Joep Derksen. | Foto: pr. Foto: pr.

Een weekend lang Kunst in 't Overbosch

Activiteiten

Voorhout • Het hele weekend is de zesde editie van Kunst in 't Overbosch gratis te bezoeken. Wethouder Arno van Kempen verrichtte vandaag de officiële opening. Op zondag 19 augustus is ook het gratis evenement Kunst voor Kids. 

De kunstenaars zijn op zaterdag begonnen met hun kunstwerken. Verschillende technieken worden toegepast, waaronder schilderen, tekenen, carven, glas- en houtbewerking, klei en vrije expressie. Dankzij het kleischelpenpad is het Overbosch (hoek Leidsevaart / Rijnsburgerweg) uitstekend toegankelijk; ook voor mensen met rollators en ouders met kinderwagens. Kunst in 't Overbosch is op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. 

Kunst voor Kids

Wie graag z'n (klein)zoon of (klein)dochter tussen 5 en 12 jaar wil verrassen, kan naar Kunst voor Kids komen. Tussen 11.00 uur en 14.30 uur kunnen kinderen op zondag in het Overbosch hun eigen kunstwerkjes maken. Er is begeleiding van allerlei vrijwilligers, maar ouders mogen ook zelf meehelpen. Toekijken of een wandeling door het Overbosch maken behoort ook tot de mogelijkheden.

De toegang voor al het publiek is gratis. Voor meer informatie; kijk op de Facebookpagina van Vrienden van het Overbosch of op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Uit de krant