Afbeelding
Foto: pr.

Vier poldertochten voor Monique Velzeboer Foundation

Activiteiten

Regio • De Kaag en Braassem Poldertocht wordt op zondag 2 september gelopen. Vier unieke wandelroutes door het polderlandschap, met deze keer de start en finish in Rijpwetering. Een groot deel van de opbrengsten uit de inschrijfgelden is bestemd voor de Monique Velzeboer Foundation/Liliane Fonds.

De Poldertocht wordt voor de negende keer georganiseerd en heeft inmiddels een grote schare trouwe fans gekregen, die de eerste zondag in september omcirkeld hebben in hun agenda. De organisatie bestaat uit de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem en Rotaryclub Roelofarendsveen.

Polderverrassingen

De wandelroutes starten en eindigen bij het Dorpshuis Rijpwetering, Pastoor van der Plaatstraat 13a. Van daaruit wandelen de deelnemers langs de mooiste plekjes van de molen- en merenschaatstochten van weleer én over dijken, weilanden en boerenerven, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. De Poldertocht geeft daarmee een unieke beleving van het landschap.

Er zijn vier wandelingen uitgezet, die variëren in afstand tussen de 5 en 22,5 kilometer, waardoor de Poldertocht zowel de recreatieve wandelaars en de lange afstand lopers op hun wenken bedient. Onderweg heeft de organisatie weer verschillende Polderverrassingen gezorgd die voor extra gezelligheid en levendigheid zorgen. Meer informatie, onder andere over de starttijden, staat op Poldertocht.com.

Liliane Fonds

Een groot deel van de opbrengsten uit de inschrijfgelden is bestemd voor de Monique Velzeboer Foundation Liliane Fonds. Vorig jaar wandelden maar liefst 3.000 wandelaars mee en bracht de Poldertocht 25.000 euro op voor dit bijzonder goede doel. De cateringopbrengsten van de Poldertocht komen ten goede aan de ijsclubs in de gemeente Kaag en Braassem.

Uit de krant