Maaike Verdegaal. | Foto: pr.
Maaike Verdegaal. | Foto: pr. Foto: pr.

Warmondse Maaike Verdegaal schrijft sollicitatieboek: 'Solliciteren is net daten'

Zakelijk

Warmond • Maaike Verdegaal uit Warmond heeft een actueel en handzaam boek geschreven over solliciteren met de titel: Stand out from the Crowd - Slim Solliciteren. Het boek geeft structuur aan de zoektocht van elke sollicitant en helpt mensen in vier stappen en met 28 bouwstenen naar hun droombaan.

Verdegaal (30) heeft jarenlange ervaring met alle facetten van recruitment, zij adviseerde vele bedrijven over het selecteren en aannemen van de juiste werknemers en heeft daarnaast veel werkzoekenden voorbereid op sollicitaties. In 2017 gaf zij hierover een internationale workshop op het ITEA (International Talent Event Amsterdam). Dit werd de basis voor haar boek. Verdegaal: "Ik gun iedereen een baan die energie geeft in plaats van vreet! Nu het goed gaat met de economie en er zelfs krapte is op de arbeidsmarkt, kunnen mensen zich veroorloven om kritisch op zoek te gaan naar leuker werk."

Maximaal twee minuten aandacht voor cv

Terugkerende thema's in dit handzame boek zijn: "Wat past bij jou?" en "Maak het de recruiter zo makkelijk mogelijk". Met deze thema's onderscheidt dit boek zich van andere sollicitatieboeken. "Ik weet uit ervaring dat recruiters nog geen twee minuten besteden aan een motivatie en cv. Dan kun je maar beter zorgen dat jouw geschiktheid voor een baan er snel en duidelijk uitspringt! Ik heb gezien dat bijna iedereen hier kansen laat liggen en dat is zonde. Met de bouwstenen en tips in mijn boek hoeft dat niet meer te gebeuren."

Achterhaalde cv's

Het boek bevat vier hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk draait om de voorbereiding . "Voordat je gaat solliciteren, is het belangrijk dat je weet wat je te bieden hebt en van welk werk je energie krijgt, zo kun je gerichter en dus succesvoller solliciteren", aldus Verdegaal. In hoofdstuk twee wordt het cv behandeld. De schrijfster geeft duidelijke do's en dont's  en maakt korte metten met achterhaalde ideeën over cv's. 

Onweerstaanbare motivatiebrief

Hoofdstuk drie behandelt veel mogelijkheden om een motivatiebrief onweerstaanbaar te maken. "Veel mensen schrijven over de mooie kansen die een vacature hen biedt. Het is echter veel interessanter om te lezen waarom iemand specifiek kiest voor een bedrijf en een vacature, en hoe zij met hun kwaliteiten waarde kunnen toevoegen aan die organisatie in die specifieke functie." In het laatste hoofdstuk staat het gesprek centraal. Solliciteren is net daten, stelt Verdegaal. "Met de tips uit mijn boek weet je zeker dat je een sterke, blijvende indruk maakt en dat je kritisch kan beoordelen of de baan wel bij jou past."

Stand out from the Crowd kost 14,95 euro en is verkrijgbaar bij Boekhandel Wagner in Sassenheim, bij Boek Kado Enzo in Warmond, via www.boostyourcareer.nl en via de gangbare boekensites.

Uit de krant