Cabaretier Johan Goossens opent de Kunstweek in 2015. | Foto: fbps/Peter Schipper
Cabaretier Johan Goossens opent de Kunstweek in 2015. | Foto: fbps/Peter Schipper Foto: Peter Schipper

Samenwerking Kunstweek Warmond en Het Trefpunt

Cultuur

Warmond • De Kunstweek Warmond en de stichting Theater Het Trefpunt Warmond gaan samenwerken. De culturele organisaties hebben gemerkt dat hun doelen en idealen deels overeenkomen en zijn ervan overtuigd dat ze elkaar kunnen versterken. "Door onze samenwerking kunnen we Warmond als kunstdorp nog beter op de kaart zetten", aldus Anne Scheltes, voorzitter van Het Trefpunt.

Na de tiende editie van de Kunstweek Warmond, die in 2017 werd georganiseerd, zijn vrijwilligers van de kunstweek en bestuursleden van het theater met elkaar in gesprek gegaan. Conclusie was dat ze elkaar veel te bieden hebben: allebei hebben ze kennis in huis op het gebied van organisatie van evenementen, fondsenwerving en communicatie. "Ook kunnen we gezamenlijk activiteiten organiseren of met elkaar meedenken. Je kunt elkaar beter helpen dan dat iedereen zelf het wiel moet uitvinden", stelt Hans Goudsmit van de Kunstweek Warmond.

November

Dit jaar is de Kunstweek plaats van 3 tot en met 11 november. Achter de schermen wordt gewerkt aan de organisatie van tal van activiteiten, zoals Gluren bij de Buren, exposities, schrijversinterviews, lezingen en workshops. Theater Het Trefpunt heeft zoals gebruikelijk ook een voorstelling gepland in de Kunstweek: op zaterdag 10 november spelen pianiste Regina Albrink en verteller Klaas Hofstra hun programma Chopin en zijn verlangen, waarin de Poolse componist Frédéric Chopin terugblikt op zijn leven en de liefde.

Uit de krant