Ieder jaar trekt de Nacht van Sassem veel bezoekers naar het centrum. | Foto: archief
Ieder jaar trekt de Nacht van Sassem veel bezoekers naar het centrum. | Foto: archief Foto: pr.

'Koopjes, workshops en gezelligheid bij Nacht van Sassem' - met programma

Activiteiten

Sassenheim • Sassenheim kent in augustus een aantal terugkerende evenementen, waarvan de Nacht van Sassem standaard kan rekenen op veel enthousiasme. Met de zomermarkt, activiteiten en workshops voor kinderen, een foodplein en optredens stelt het vaste programma van de Sassenheimse Ondernemers Vereniging (TOV) nooit teleur. Nieuw is deze editie de antiek- en curiosamarkt in de J.P. Gouverneurlaan. Voor het programma, scroll naar beneden. 

"Ieder jaar willen we weer voor iedereen genoeg te bieden hebben. Niet alleen diegene die lekker even willen snuffelen in de kraampjes, maar ook voor kinderen die na de eerste schoolweek even wat leuks willen doen. Hun ouders kunnen ondertussen een drankje drinken en hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken bij een van de workshops." Jolanda Admiraal vertelt met nog een week te gaan enthousiast over het programma. Samen met nog enkele andere ondernemers vormt de eigenaresse van Jo! Woman de organisatie van het terugkerende evenement. "Natuurlijk hebben we weer de zomermarkt in de Hoofdstraat. Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers weer lekker rondkijken en hun slag slaan in een van de honderd kramen."

Antiek- en curiosamarkt

Daarnaast is voor de eerste keer een antiek- en curiosamarkt. In de J.P. Gouverneurlaan gaan ze verder ook terug in de tijd met een aantal oude ambachten die te bekijken zijn. DJ Vinyl draait geheel in de stijl oude platen op een platenspeler in een bakfiets. Altijd al eens willen weten wat dat ene schilderij of die oude vaas waard zijn? Bij de taxateur, Kunst of Kitsch, kunnen bezoekers hun spullen laten taxeren. Jolanda: "Voor iedereen de gouden kans om nog even de zolder op te duiken om te kijken of ze nog iets hebben liggen dat mogelijk van waarde is!". Ook is om 14.15 uur een optreden van zeemanskoor Overal.

Workshops en springkussens

Natuurlijk is de Nacht van Sassem niet compleet zonder activiteiten voor kinderen. Op het Kerkplein zijn tussen 14.00 en 18.00 uur hoepelclinics en circusworkshops bij het ronde podium. Deelname is gratis. Ouders kunnen tijdens het toekijken genieten van een hapje en een drankje bij een van de foodtrucks en horeca op het plein. DJ Faar verzorgt ondertussen tot 22.00 uur de muziek en treedt ook op met zijn Prince-act. 's Avonds zijn op het Kerkplein om 19.00, 20.00 en 21.00 uur optredens van de dansers van Total Move.

Het Voorhavenkwartier verandert weer in een luchtkussenparadijsje, waar kinderen naar hartenlust kunnen springen en rennen, want de 46,5 meter lange stormbaan staat klaar. Ook zijn er springkussens voor de jongeren kinderen. Verder staan in het dorp meerdere kinderattracties, zoals een draaimolen en bungeejump.

Afsluiting op horecaplein

DJs4U verzorgt tot 0.00 uur de afsluiter van 'De Nacht' met muziek op het plein bij de Oude Haven. Met een drankje in de hand is het een goede gelegenheid om elkaar bijvoorbeeld weer te spreken na de vakantie.

PROGRAMMA

Hoofdstraat

14.00 - 22.00 uur: Zomermarkt met 100 kraampjes

J.P. Gouverneurlaan

Vanaf 14.00 uur: Antiek- en curiosamarkt

14.15 uur: Optreden zeemanskoor Overal

16.00 - 20.00 uur: Taxateur voor al uw mogelijke schatten

Vanaf 16.30 uur: DJ Vinyl; muziek van toen vanuit een bakfiets

Kerkplein/Foodplein

14.00 - 22.00 uur: Foodtrucks en horeca verzorgen hapjes en drankjes

14.00 - 22.00 uur: Muziek en optreden van DJ Faar

14.00 - 18.00 uur: Hoepelclinic en circusworkshops voor kinderen (GRATIS)

19.00, 20.00, 21.00 uur: Optredens Total Move

Voorhavenkwartier

14.00 - 21.00 uur: Luchtkussenspektakel voor kids

Horecaplein (Oude Haven)

Tot 0.00 uur: DJs4U verzorgt muziek

Uit de krant