Esan Leaaetoa is een van de nieuwkomers in de selectie van The Bassets. | Foto: pr.
Esan Leaaetoa is een van de nieuwkomers in de selectie van The Bassets. | Foto: pr. Foto: pr.

Versterkingen voor The Bassets bij start van nieuw seizoen

Sport

Sassenheim • Voor The Bassets staat het nieuwe seizoen voor de deur en daar kijken de Sassenheimse rugbyers reikhalzend naar uit.

De hele zomer is keihard getraind. Ook is de competitiestop gebruikt om het team te versterken, omdat de selectie ten opzichte van vorig seizoen was uitgedund. Sommige nieuwe spelers moeten in hun thuisland nog wat zaken afhandelen voordat ze in het vliegtuig stappen om naar Sassenheim af te reizen, maar The Bassets konden deze week al wel Daniël Pym en Esan Leaaetoa verwelkomen. Deze Engelse spelers bleken in de oefenwedstrijd ware versterkingen. Zij passen prima in het vernieuwde Bassets team.

Hoge ogen

De gelijkwaardig geachte sparingspartner ARC uit Amstelveen had afgelopen zaterdag de handen vol aan de fitte en ijzersterke Bassets. Het toegestroomde publiek zag de Sassenheimers domineren en met in het achterhoofd wetende dat dit team alleen nog maar beter kan worden verwachtte ze veel van het nieuwe seizoen. Ook de technische staf denkt dat The Bassets hoge ogen gaat gooien in de competitie. Teammanager Remco de Jong deed alvast een voorzichtige uitspraak en denkt dat een plaats in de top zes haalbaar moet zijn.

De Sjoukje

The Bassets hebben nog een oefenmatch op het programma staan. Op zondag 9 september is de uitwedstrijd in Delft tegen DSR. De teams strijden om de 'Sjoukje', een groot betonnen beeld, geschilderd in de clubkleuren van beide teams.

Uit de krant