Leer mondharmonica spelen bij Volksuniversiteit | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Jos Leijen: 'Ik beleef veel plezier aan de mondharmonica'. | Foto: pr.
Jos Leijen: 'Ik beleef veel plezier aan de mondharmonica'. | Foto: pr. (Foto: pr,)
Teylingen

Leer mondharmonica spelen bij Volksuniversiteit

Teylingen • Bij de Volksuniversiteit Teylingen kun je dit najaar voor de eerste keer een Introductiecursus Mondharmonica volgen. In vijf lessen van twee uur leer je de verschillende kanten van dit kleine, maar veelzijdige instrument kennen. Voorhouter Jos Leijen is docent voor deze cursus. "Ik beleef zelf zoveel plezier aan de mondharmonica, dat gun ik iedereen."

Tijdens de cursus leren deelnemers de verschillende kanten van de mondharmonica kennen. "We doen uiteraard een treinimitatie, dat hoort erbij. Verder wil ik de cursisten enkele Ierse melodieën leren en natuurlijk pakken we een paar bluesnummers aan. We gaan ook in op de techniek van het spelen, hoe je uit dat kleine doosje een mooie, volle sound kunt halen."

Steeds leuker

Leijen (58) speelt al sinds zijn veertiende mondharmonica, maar pas de laatste tien jaar is hij echt fanatiek geworden. "De afgelopen jaren heb ik meerdaagse workshops gevolgd bij internationale toppers, zoals Joe Filisko, Steve Baker en David Barrett. Barrett is een autoriteit; hij heeft talloze lesboeken op zijn naam staan en hij heeft een geweldige website."

"Als je goed oefent, wordt harmonica spelen steeds leuker. Ik heb door de muziek vrienden gemaakt over de hele wereld. Met mijn muziekmaat Kees van Hooff treed ik regelmatig op, bijvoorbeeld bij Van der Meer in Noordwijk en op feesten en recepties. Op een podium staan en mensen vermaken met je muziek geeft een geweldige kick."

Vanaf 10 oktober

De cursus wordt gegeven op vijf woensdagavonden vanaf 10 oktober. 24 oktober valt uit vanwege de herfstvakantie en ook op 31 oktober is er geen les. Dan is Leijen zelf op cursus in Trossingen, de thuisbasis van mondharmonicafabrikant Hohner. "Ieder jaar komen daar de beste docenten van de wereld workshops geven. Daar wil ik bij zijn."

Je kunt je inschrijven voor de Introductiecursus Mondharmonica op de website van de Volksuniversiteit: www.vu-teylingen.nl. Deelname kost 65 euro. Daarnaast zijn er wat bijkomende kosten voor lesmateriaal. Cursisten kunnen bij de docent een redelijke mondharmonica kopen voor 12,50 euro. Je kunt er uiteraard ook zelf een aanschaffen, als die maar in C is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>