Muziekensemble Lignum in concert | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het muziekensemble Lignum zal, samen met organist Wim Hazeu, op zaterdag 15 september om 20.00 uur een sprankelend concert geven in de Pancratiuskerk. | Foto: PR
Het muziekensemble Lignum zal, samen met organist Wim Hazeu, op zaterdag 15 september om 20.00 uur een sprankelend concert geven in de Pancratiuskerk. | Foto: PR (Foto: )

Muziekensemble Lignum in concert

Sassenheim Het muziekensemble Lignum geeft, samen met organist Wim Hazeu, op zaterdag 15 september om 20.00 uur een sprankelend concert in de Pancratiuskerk.

Zij zullen een populair programma ten gehore brengen met werken van Weill, Tchaikovski, Kee, Guilmant en de meezinger 'Ik hou van Holland'. Na afloop is er een hapje en drankje verzorgd door de Oranjevereniging Sassenheim. Lignum is een muziekensemble van ongeveer 20 muzikanten en kent een bijzondere bezetting: alleen klarinetten! Dit orkesttype wordt wel clarinet choir genoemd. De afgelopen jaren heeft Lignum vele tientallen uitvoeringen gegeven in binnen- en buitenland, en bij zeer verschillende gelegenheden: van 'deftige' concerten in kastelen en kerken tot lichtere optredens bij recepties of vrolijke uitspattingen op straat, zoals tijdens de Leidse Lakenfeesten.

Wim Hazeu
Wim Hazeu (1971) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar de einddiploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek. Hij was eerste prijswinnaar op het Nationaal Orgelconcours te Leiden in 1995 en het Govert van Wijnconcours te Maassluis in 1996. Als concertorganist trad hij vele malen op in binnen- en buitenland. sinds 1997 is hij de vaste organist van de St.Agneskerk te Den Haag. Verder is hij als dirigent verbonden aan het Dameskoor St. Agnes en het Herenkoor Jubilate Deo in Laetitia te Den Haag. Als orgelbouwer is hij werkzaam bij Adema's Kerkorgelbouw te Hillegom.

Hendrik Jan Lindhout
Hendrik Jan Lindhout (geboren en getogen 'Sassemer') studeerde trompet en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Trompet bij Peter Masseurs en John Taber, orkestdirectie bij Louis Stotijn, Pierre Stoll, Lucas Vis en Ed Spanjaard. Hij was 30 jaar lang vaste trompettist bij het ASKO Schönberg Ensemble en daarnaast ruim 26 jaar eerste trompettist van Holland Symfonia, voorheen het Nederlands Ballet Orkest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>