Zwemles voor A en C | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Zwemles voor A en C

Direct na de najaarsfeesten kunnen kinderen weer starten met het volgen van zwemlessen bij Zwemvereniging de Columbiaan in Voorhout. Vanaf eind september zijn er ook plaatsen vrij bij het volwassenzwemmen, zwemvaardigheid en wedstrijdzwemmen.

Net voor de zomervakantie zijn er twintig diploma's behaald door de ABC-zwemmers, waaronder zes voor het A zwemdiploma. Dit betekent dat er weer plekken vrij zijn voor startende zwemmers. Zwemvereniging de Columbiaan heeft een honderd procent slagingspercentage. De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is 4 tot 5 jaar. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn motorische lastig voor een kind van 3 jaar om te halen. Er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind.

Gemiddeld gezien duurt het 42 uur voordat een kind het A diploma haalt. Bij de Columbiaan zwemmen de kinderen 2 x per week (zaterdagochtend – einde woensdagmiddag) 30 minuten. De lessen lopen gelijk met de schoolvakanties. De startende zwemmers beginnen in de Wasbeek in Sassenheim. De gevorderde kinderen zwemmen 2 x per week in het KTS-bad (maandag en donderdagmiddag). De kinderen leren onder andere; springen vanaf de kant, schoolslag, rugslag, zelfstandig uit het water op de kant klimmen, afzetten aan de wand en uitdrijven, rugcrawl, borstcrawl en watertrappelen. Ook leren ze om door een gat in een zeil te zwemmen dat verticaal in het water hangt. Dit alles met ervaren lesgevers en assistenten in het water, zodat het kind veilig en goed leert zwemmen. Sinds februari wordt lesgegeven en afgezwommen volgens de nieuwe zwem- eisen. Hierin staat het overleven en survivallen in het water meer centraal, wat bijdraagt aan het plezier in de zwemles. Het zal een kalenderjaar duren voordat een kind af kan zwemmen voor het A-diploma. Voor B en C zijn nogmaals 2 x 12 uur nodig. Met 1,5 jaar kan het Zwem-ABC compleet zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>