Afbeelding

Drumfanfare St. Cecilia treedt op tijdens Frans bloemencorso

Algemeen

Drumfanfare St. Cecilia heeft zich afgelopen weekend weer op een mooie manier gepresenteerd in het binnen- en buitenland.

Nadat op zaterdag een bezoek werd gebracht aan Hellevoetsluis, namen de Voorhoutse muzikanten op zondag 9 september deel aan een bloemencorso in Villemomble in Frankrijk. Villemomble is een gemeente nabij Parijs. Hier wordt sinds 1874 het 'Fête de la Saint-Fiacre' gevierd, dat draait om de patroonheilige van tuinders. Een traditioneel defilé vormt het hoogtepunt van het feest en bestaat uit een bloemencorso met vrolijk versierde wagens en verschillende muziek- en carnavalsgroepen. 

Drumfanfare St. Cecilia, die op zaterdagavond nog deelnam aan de lampionnenoptocht van Hellevoetsluis, stapte letterlijk enkele uren daarna weer in de bus richting Frankrijk. Ondanks de vroege tijden en een lange rit, werd er fris en fruitig aan de verschillende optredens begonnen. De grote stoet trok veel publiek dat veel applaus liet horen voor de muzikale begeleiding van de drumfanfare. De zon die de gehele dag volop scheen maakte het succesvolle optreden compleet. Na het optreden dat de hele dag duurde, stapten de Voorhoutse muzikanten weer in de bus die hen weer richting Teylingen zou brengen. Aankomende week is St. Cecilia weer volop aanwezig tijdens de Najaarsfeesten in het 'thuisdorp' Voorhout.

Uit de krant