Met een vaartocht opende KBO Warmond de festiviteiten voor het veertigjarig bestaan. | Foto PvK
Met een vaartocht opende KBO Warmond de festiviteiten voor het veertigjarig bestaan. | Foto PvK

Jubilerende KBO Warmond vaart uit

Algemeen

De Katholieke Bond van Ouderen in Warmond bestaat veertig jaar. Natuurlijk reden voor een feestje. Als eerste activiteit op de feestkalender stond een vaartocht over de mooie Hollandse plassen hier in de regio. Vorige week dinsdag stapten ruim honderd leden aan boord van de Koningin Juliana om er een zeer gezellige middag van te maken.

Door Piet van Kampen

Bestuurslid en tevens coördinator van de activiteiten van de KBO Chris Zwetsloot was zeer enthousiast over het uitje op het water. 'Het was geweldig, hartstikke gezellig. Er werd aan boord heel vaak van tafel gewisseld en de leden haalden veel oude herinneringen op. Ze raakten lekker in gesprek en het liep al een trein. De tongen kwamen goed los. Aan boord was er natuurlijk de verwennerij met koffie en gebak, een hapje en een drankje. De mensen hebben een heerlijke middag beleefd' blikt Zwetsloot enthousiast terug.

Meer leuke dingen
Tijdens het jubileumjaar blijft het niet bij de vaartocht alleen. Er staan nog leuke dingen op het programma zoals kaarsen maken, een wijnproeverij en een wandeling door het bos van Oostergeest. De dag van de Ouderen wordt samen met de KBO Sassenheim en Voorhout in Hotel van der Valk in Sassenheim gevierd. Diverse artiesten zullen de stemming er zeker in brengen. Vervolgens zijn er elke 2e woensdag van de maand gevarieerde activiteiten zoals bingo, kaarten en andere leuke bezigheden. 'Ook nieuwe ideeën zij van harte welkom' geeft Zwetsloot als een hint aan degene die wel eens iets anders willen en ook weten. Op de feestkalender van dit najaar prijken ook nog de Soos in samenwerking met De Zonnebloem en ook een 'Diner bij het Wapen' zal zeker net als vorig jaar weer in de smaak vallen. De Kerstlunch met Warmondse koren mag als aanloopje naar de feestdagen zeker niet worden overgeslagen.
Zwetsloot is verheugd dat het ledental weer gestaag toe neemt. 'De KBO is van oudsher dan wel een Katholieke bond maar het is inmiddels al een aantal jaren zo dat iedere 55plusser van harte welkom is. Van welke gezindte dan ook' benadrukt de man die de komende maanden nog leuke momenten op de juiste wijze in goede banen zal gaan leiden.

 

Uit de krant