Frank Mostard in actie. | Foto: PR
Frank Mostard in actie. | Foto: PR Foto: Marco Spelten

Top/SolarCompleet wint na een ware korfbalshow van KZ/Thermo4u

Met een wervelende korfbalshow heeft TOP/SolarCompleet ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen.

In de uitwedstrijd bij KZ in Koog aan de Zaan die tot 3-3 gelijk opging was TOP continue de bovenliggende ploeg en aan de hand van vooral Frank Mostard die met zeven veldgoals topscorer werd en Celeste Split (5), was de wedstrijd vooral ook voor de neutrale toeschouwer een lust voor het oog. Na een ruime voorsprong bij rust van 17-7 ging TOP in de tweede helft gewoon door. KZ kwam geen moment echt in de wedstrijd, maar bleef het wel proberen. Zonder resultaat want TOP won overtuigend met 17-29 en zette daarmee ook de tweede wedstrijd op indrukwekkende wijze om in winst.

Gewaagd
Vooraf werd een wedstrijd verwacht waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. TOP, traditioneel nog niet in topvorm in de eerste wedstrijden en een gedreven KZ met een aantal nieuwe spelers in de basis en winst in de eerste wedstrijd. Bij TOP waren de vakken net als vorige week en ook deze keer maakten beide vakken er een leuke en attractieve wedstrijd van. De wedstrijd begon veelbelovend met 2 aanvallen, 2 goals. De 2-1 voor KZ was echter de laatste voorsprong, hierna nam TOP het initiatief over.

Niet te stoppen
Frank Mostard, die zijn draai al helemaal gevonden lijkt te hebben, ging voorop in de strijd en was niet te stoppen. Fenna Jagtman, die de plek inneemt van de geblesseerde Jet Hendrik, speelde vooral verdedigend een hele sterke wedstrijd. Zij hield international en topschutter Esther Cordus op slechts 1 velddoelpunt. Celeste Split was als vanouds zuiver met haar schoten en haar acties naar binnen leverden bijna standaard een strafworp op die werden benut door Mick Snel. TOP speelde net als vorige week met veel flair en de vele wisselingen in tempo en spel waren prachtig om naar te kijken. De lange en gevarieerde aanvallen werden vaak beloond met mooie goals van onder andere Sanne Jousma en Barbara Brouwer. Dat TOP het verdedigend ook goed had staan bleek wel bij de ruststand. Toen was het al 7-17 en had KZ ook nog een stip gemist.

Mooie tweede helft
Na rust begon KZ met twee goals, maar het was wederom Mostard die het sein gaf voor de start van een mooie tweede helft. TOP wist het hoge niveau van de eerste helft vast te houden en liet slechts maar weer 7 goals toe. De verdediging van Celeste Split was inmiddels overgenomen, maar zonder veel resultaat, want Split bleef onnavolgbaar en speelde of zichzelf of Sanne Jousma vrij die wel raad wist met de kansen. De combinatie Mostard en Nick Pikaar leverde nog een aantal prachtige goals op en de assist via een stuitbal van Brouwer op Pikaar werd door laatstgenoemde met 1 hand afgemaakt. Kortom, het was genieten langs de lijn. Mick Snel, die wat pech had met zijn schoten, werd eindelijk beloond voor het harde werken en bij 13-27 stond ook zijn naam bij de velddoelpunten. Hierna kregen de reserves nog enkele speelminuten. Deze werden door Thomas Tiggelman en Bastiaan Overwater goed benut want beiden kwamen tot scoren en bepaalden hiermee de eindstand op 14-29. Een mooie overwinning in een hoogstaande wedstrijd en hiermee is TOP nog ongeslagen.

Zaterdag komt het gepromoveerde Deetos naar Sassenheim.