VCS-speler Joost van Anrooij blokkeert aanval van VV Utrecht. | Foto: pr.
VCS-speler Joost van Anrooij blokkeert aanval van VV Utrecht. | Foto: pr. Foto: pr.

VCS herpakt zich na dramatische seizoensstart

Sassenheim • Het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim begon als een van de favorieten aan promotieklasse-competitie na een zeer succesvolle voorbereiding. In de openingswedstrijd ging het echter helemaal mis en werd er met 4-0 van angstgegner Zovoc verloren. Op 27 september stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma tegen VV Utrecht, dat in de eerste wedstrijd met 3-1 van laagvlieger Gemini-Kangeroes had gewonnen.

Bij VCS ontbraken Olmer van Rijn (pols) en Ewout Bosman (knie), met de uitgedunde selectie had coach Herman Versluis de boel op scherp gezet en de heren op hun inzet aangesproken. VCS H1 toonde 'honger' naar de overwinning. Dit resulteerde in een 4-0 (25-16, 25-23, 25-21, 25-21) overwinning. Opvallend was het grillig spelverloop, waarbij VCS steeds ruim afstand nam van VV Utrecht, echter hield Utrecht steeds sterk druk door met name goede services. De VCS-service boog op momenten, maar barstte uiteindelijk niet.

Investeren in kwaliteit

VCS investeerde deze zomer fors in de kwaliteit met de komst van Joost van Anrooij, die in deze wedstrijd liet zien waarom hij naar de Wasbeek is gekomen: "Je krijgt natuurlijk shirt met het nummer 1 niet zomaar en dit brengt extra druk met zich mee. Ik ben blij dat ik hem kunnen laten zien dat het shirt terecht om mijn schouders zit."

Sterk debuut Noah Enderlé
Ook de waarde van de jeugdopleiding van VCS kwam deze wedstrijd naar voren, met het debuut in de basis van Noah Enderlé. De middenman maakte een sterke indruk en kon terugkijken op een goede wedstrijd: "Ik ben gewoon blij en trots, dat ik deze kans krijg en dat dit team mij in staat stelt om dit niveau te halen".

Op vrijdag 12 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma voor VCS H1. De mannen uit Sassenheim spelen dan in de Korf tegen Delta.

Uitzege Dames 1

VCS dames 1 kon deze week de tweede zege van het seizoen noteren. In Den Haag werd met 3-2 gewonnen van Kalinko. Na een moeizame eerste set herpakten de dames zich en haalden set 2 en 3 binnen. Het volgende bedrijf werd beslist in het voordeel van de thuisploeg, waarna VCS in de vijfde set met 15-9 orde op zaken stelde. Zij spelen hun volgende wedstrijd op donderdag 4 oktober, als in de Wasbeek het Goudse VollinGo op bezoek komt.