Afbeelding
Foto: pr

Kom naar de Bollenstreek Kunstroute

Cultuur

Regio • Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek houdt op 6 en 7 oktober voor het eerst de Bollenstreek Kunstroute. Op beide dagen kunnen van 12.00 tot 17.00 uur ateliers, galerieën en bijzondere locaties bezocht worden in Burgerveen, Leimuiden, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen en Rijpwetering.

Op totaal 12 locaties tonen en verkopen ruim 40 schilders, beeldhouwers, keramisten, sieradenmakers en andere beeldend kunstenaars hun werk. Ook vertellen ze er graag over. Leuk om kunst rechtstreeks van de kunstenaar te kopen! Wellicht al met het oog op cadeaumaand december. Van de verkoop is een percentage bestemd voor het goede doel Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal. Net als de opbrengsten uit de workshops en de loterij met vele (kunst)prijzen. En uiteraard wordt op diverse locaties koffie, thee met zoete en hartige versnaperingen verkocht.

Maak zelf kunst in leuke workshops
Naast kunst kijken en kopen kunnen bezoekers op diverse locaties ook zelf aan de slag:

* Workshop spiegel maken voor volwassenen (€ 10), totempaal voor kinderen (€ 5) door Robert van Rossem (Zorg en beleveniskwekerij Buurman Toon, De Baan 37, 2377 CB Oude Wetering);

* In 10 minuten wordt uw portret in houtskool getekend door Leo van Klink, € 3 voor kinderen, € 5 voor volwassenen (Knaagdierenpension De Blaarkop, Noordveenweg 4, 2376 AP Nieuwe Wetering);

* Vul zelf een bloembollenmand voor een lang, bloeiend voorjaar o.l.v. Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek, € 25 (De Veense Bukker, Hazenpad 1, 2371 AA Roelofarendsveen; hier staat ook de infostand van stichting Kafountine);

* In de workshop boetseren door Dieneke Tiekstra wordt één uur gewerkt met charmotte klei. Kies voor de verrassende opdracht of voor vrij werk, € 15 (Galerie Rueb & Tiekstra, Oud Adeselaan 3, 2375 XA Rijpwetering).

Alleen op zondag:
* Vloeiend schilderen met ecoline, € 15, in atelier Art' Anja: Burgemeester Bakhuizenlaan 44, 2451 AB Leimuiden.

* Een monoprint in het thema 'natuur' (A4-formaat) met inkt, papier en rollers bij Eline Gumbert, € 12 (locatie: Kampeerboerderij De Straat-Hof, Willem van der Veldenweg 57, 2451 BB Leimuiden)

De gastvrouwen op alle locaties verkopen loten: € 2 per stuk, drie voor € 5. Bij Bed & Breakfast De Hertog-Inn, Achterdijk 2, 2375 XS Rijpwetering kunnen deelnemers - naast kunstenaars bezoeken en genieten van een hapje en drankje - kijken of men heeft gewonnen en de prijs meteen meenemen.

Waar begint de kunstroute?
De totale route is met de auto en de fiets goed bereikbaar. U kunt beginnen op de eerder genoemde adressen, maar ook bij:

* si-lo atelier, Leimuiderdijk 238A, 2154 MN Burgerveen

* Atelier Ruben van der Meer, Vriezekoop 16, 2451 CS Leimuiden

* Hanneke van der Kruit, Schoolbaan 38, 2371 VT Roelofarendsveen

* Annette Jasperse, Zuideinde 46a, Roelofarendsveen

* Dorpshuis Plein 13, Pastoor van der Plaatstraat 13a, 2375 AC [tevens horecapunt]

Op alle locaties (te herkennen aan bordjes voor de deur met blauw en gele ballonnen eraan) ligt een brochure klaar met onder meer alle informatie over de deelnemende kunstenaars. Kies zelf waar je begint en of je er een of twee middagen over doet. 

Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/Bollenstreek-Kunstroute-1944976278867465/ zijn alle adressen en (actuele) informatie nog eens na te lezen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant