Afbeelding
Foto: pr.

Warmondse IJsclub pakt vijfde plaats bij eerste NK voor schaatsclubs

Sport

Warmond • Tijdens het eerste Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs is de Warmondse IJsclub als vijfde geëindigd. 

Niet de commerciële of KNSB ploegen, maar de schaatsclubs gingen op zaterdag 6 oktober aan de bak in Thialf in Heerenveen. Veertien clubs waren geselecteerd op basis een landelijk klassement van de beste tijden van de junioren en senioren. Van iedere club kwamen veertien schaatsers in actie, iedere rijder op een afstand. De WIJC zette haar eigen toppers in en zij reden meerdere persoonlijke records. 

Junioren

Bij de junioren dames kwamen Patricia Koot (zesde plaats op de 500 m), Tessa van Schie (elfde op de 1000 m) en Socha Zuiderduin (achtste op de 1500 m) aan de start. De deelnemende heren junioren waren Okke Mouwen (zesde plaats 500 m, PR), Tom Leltz (zevende plaats 1000 m, PR), Remco Langemaire (elfde op de 1500 m met val).

Senioren

De deelnemende WIJC senioren deden het ook goed. Romy Bakker werd zevende op de 500 meter, Anne Leltz reed een PR op de 1000m en eindigde als vijfde, Lisa van der Geest werd tweede op de 1500 meter en zusje Loesanne van der Geest reed in een PR naar de tweede plaats op de 3000 meter.

De heren senioren Calvin van Klink (derde op de 500m met PR), Wouter van der Geer (elfde op de 1000m), Sander van der Geer (derde op de 1500m) en Frans Biemond (tiende plaats op de 3km met een PR) droegen ook hun steentje bij aan de uiteindelijk vijfde plek in het eindklassement van WIJC.

Volgend jaar is op zaterdag 5 oktober de tweede editie van het NK voor clubteams. 

Uit de krant