Afbeelding
Foto: MV

N444 tussen Nagelbrug en A44 negen dagen dicht

Algemeen

Voorhout • De N444 tussen de Nagelbrug en de A44 is vanaf maandag 15 oktober negen dagen dicht voor het verkeer. De werkzaamheden duren tot en met dinsdag 23 oktober 16.00 uur.

De weg is afgesloten tussen de rotonde bij de G.J. Sikkensweg bij de afslag van de A44 en de rotonde bij de Nagelbrug/Herenstraat. Dit betekent dat ook de Tweede Elsgeesterweg en de Sportlaan in deze periode niet bereikbaar zijn voor autoverkeer. Beide rotondes zijn wel open. Het nieuwe fietspad langs de N444 blijft open voor fietsverkeer. 


Omleidingen
Tijdens de afsluiting kan het doorgaande autoverkeer omrijden via de route A44 – N208 – N443 – N206. De Rijnsburgerweg en de Herenstraat zijn bereikbaar via de rotonde bij de Nagelbrug vanaf de kant van Noordwijk. Voorhout blijft bereikbaar via de Oosthoutlaan (zuidelijke richting) en de Jacoba van Beierenweg (oostelijke richting). Alle omleidingsroutes worden met borden aangegeven. 
 

Groot onderhoud

De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud dat de Provincie Zuid-Holland sinds 2015 uitvoert. Vorig jaar werden de turborotonde en fietsonderdoorgang bij de Nagelbrug aangelegd. In september was het wegdeel tussen Noordwijk en de Voorhoutse turborotonde al dicht omdat de weg werd geasfalteerd.


Uit de krant