De natte poten zijn voorbij voor de dieren in Park Rusthoff | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De dierenweide bij de kinderboerderij is opgehoogd en voorzien van nieuw gras. De weide blijft nog even gesloten, zodat het gras kan hechten. | Foto: pr./Lidy Guldemond
De dierenweide bij de kinderboerderij is opgehoogd en voorzien van nieuw gras. De weide blijft nog even gesloten, zodat het gras kan hechten. | Foto: pr./Lidy Guldemond (Foto: pr./Lidy Guldemond)
Sassenheim

De natte poten zijn voorbij voor de dieren in Park Rusthoff

Sassenheim •  De dieren van de kinderboerderij in Park Rusthoff zijn binnenkort af van de natte poten. Het grasveld is opgehoogd, waardoor het water kan aflopen naar de goten. Zodra het gras gehecht is, kunnen de dieren de weide weer in. Dat is ook het moment dat de kinderboerderij weer open gaat voor bezoekers.  

Vaste bezoekers van de kinderboerderij in Park Rusthoff hebben regelmatig gezien dat de dierenweide eerder een modderpoel was dan een grasveld. Voor de varkens geen probleem, maar bij de andere dieren leverden dat kans op hoefrot op. Ook het gras groeide slecht door de natte omstandigheden. De wateroverlast ontstond doordat de dierenweide te laag lag. Omdat drainage ontbrak, moesten na fikse regenbuien vele liters water worden weggepompt.

Gesloten

De natte poten zijn vanaf dit najaar verleden tijd, want er zijn maatregelen genomen. Het grasveld is door Henk Herreur met ruim 60 kuub aarde opgehoogd, waarop afgelopen week graszoden zijn gelegd. Het hoogste punt ligt nu in het midden en het water kan rondom aflopen naar de goten. Het gras krijgt de tijd om aan te slaan en zich te hechten. Om dit proces niet te verstoren, blijven de dieren nog even op het erf en blijft de kinderboerderij nog gesloten.

Opening kinderboerderij

Wanneer de dieren weer de weide opgaan, is ook het bezoek weer welkom. De exacte datum is nog onbekend. Meer nieuws volgt via deze website en in De Teylinger. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>