Schrijfster Vilan van de Loo werkt aan een biografie over oud gouverneur-generaal J.B. van Heutsz.
Schrijfster Vilan van de Loo werkt aan een biografie over oud gouverneur-generaal J.B. van Heutsz. Foto: pr.

Schurk of held? Presentatie over generaal Van Heutsz in Veteranen Ontmoetings Centrum

Historie

Sassenheim • Schrijfster Vilan van de Loo doet onderzoek naar een van de meest omstreden Nederlandse millitairen uit het koloniaal verleden. Op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur geeft zij over haar bevindingen een presentatie bij het Veteranen Ontmoetings Centrum Duin- en Bollenstreek. 


J.B. van Heutsz is de meest omstreden militair uit ons koloniaal verleden. Tegenwoordig zien veel mensen hem als schurk, maar vroeger werd hij als held beschouwd. Schrijfster en onderzoekster Vilan van de Loo werkt aan een biografie van de oud gouverneur-generaal van Indië. Tijdens haar lezing licht ze alvast een tipje van de sluier op. Ze vertelt over het leven van Van Heutsz, waarom hij de grote favoriet van Wilhelmina was en hoe het zit met die heldenverering en beschuldigingen. Tijdens haar presentatie vertoont ze prachtige historische beelden, onder andere van het KNIL.


De presentatie is in het Veteranen Ontmoetings Centrum Duin- en Bollenstreek (Hoofdstraat 292). Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.  

Uit de krant