Niels Kuhn voor de doellijn gestopt. | Foto: pr.
Niels Kuhn voor de doellijn gestopt. | Foto: pr. Foto: pr.

Zwakke eerste helft nekt The Bassets

Sassenheim • Voorafgaand leek er voor The Bassets iets te halen in Den Haag, maar ook HRC bleek te sterk en dus werd de vierde wedstrijd op rij verloren.

The Bassets leed in de afgelopen weken behoorlijke nederlagen tegen grootmachten als Hilversum en 't Gooi. Tegen HRC in Den Haag leken vooraf de kansen gunstiger. HRC was ooit een onneembare vesting voor de Sassenheimse rugbyers, maar ook daar is verandering in gekomen.

Gat

The Bassets hadden in de beginfase de overhand, maar misten de souplesse om de bal over de doellijn te krijgen. HRC deed dit met de spaarzame aanvallen juist wel. Wat The Bassets ook probeerde, het wilde maar niet lukken. De rust werd dan ook in gegaan met een 22-0 achterstand. Trainer Phil Leck moest noodgedwongen met zijn pionnen schuiven, maar dit bleek te laat. Het ging in de tweede helft weliswaar beter, maar naast scores van The Bassets, deed HRC gewoon mee. Het gat dat in de eerste helft was geslagen, was voor de Sassenheimers niet meer dicht te lopen. De einduitslag werd bepaald op 42-17.

The Bassets kan op zaterdag 27 oktober het tij keren, in de thuiswedstrijd tegen rugbyclub Waterland uit Purmerend.