| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte pakt weer de volle buit

Voorhout • Koploper Foreholte had een zware kluif aan de nummer laatste, Stompwijk'92.

De basiself van koploper Foreholte was ingrijpend gewijzigd toen Sam Lemmers en Casper Brabander aan de start van de wedstrijd mochten verschijnen. Hoewel het een wedstrijd tussen de rode lantaarndrager en de koploper betrof, kon de wedstrijd niet als een formaliteit worden afgedaan. Onmiddellijk vanaf de aftrap verscheen man of the match Enrico Geus voor Foreholte-keeper Guijt. Zijn tegenstander Olle Roffelsen kon ternauwernood de voet dwars zetten. En hoewel Roffelsen verder een meer dan prima wedstrijd zou spelen stond er deze middag geen maat op de rechtervleugel aanvaller van Stompwijk'92.

Goals Foreholte

De wedstrijd leek in evenwicht toen Sten Admiraal plotseling de paal raakte uit een voorzet vanaf de rechterflank. Keeper Bennis kon opgelucht oprapen. Vanaf het begin waren de verschillende speelstijlen duidelijk. Foreholte probeerde voortdurend door combinatievoetbal de aanval te zoeken, terwijl de Stompwijkers met de lange bal hun geluk zochten bij vleugelspitsen Nick Ammerlaan en Enrico Geus. In de 17e minuut verbraken de Voorhouters de status quo toen Sten Admiraal de corner bij de eerste paal liet indraaien en keeper Bennis daar zoveel moeite mee had dat de bal in het doel verdween (0-1). Even later slingerde Geus zich door de Voorhoutse verdediging, maar eindigde opnieuw op een laatste Voorhoutse voet. Net over het half uur kreeg Enrico Geus z'n eerste vrije trap in de buurt van de zestien meter lijn. De bal verdween hoog over het doel. Sten Admiraal had moeten scoren toen hij zichzelf vrijkapte voor Jordi Bennis, maar de keeper bracht redding. Jordi Bennis was echter kansloos toen Sam Lemmers diagonaal binnenkopte uit een voorzet van Joost van Dam (0-2). Op slag van rust kreeg Enrico Geus z'n tweede kans middels een vrije trap. Dit keer eindigde de bal twee meter naast het Voorhoutse doel.

Goals aan beide kanten

Met dezelfde tweeëntwintig nam de tweede helft een aanvang. Nadat Enrico Geus de bal ineens naast gekegeld had en aan de andere kant Christian Guijt de pass van Lemmers niet onder controle had gekregen was het opnieuw Enrico Geus die de hele Foreholte-verdediging in de luren legde en diagonaal binnenschoot (1-2). Heel Stompwijk veerde overeind, maar twee minuten later was de marge weer twee doelpunten toen Joost van Dam hard binnenkopte uit een voorzet van Christian Guijt (1-3). De wedstrijd had in het slot gegooid kunnen worden door Sten Admiraal toen de linker vleugelaanvaller hard uithaalde, maar Jordi Bennis toch nog wist te pareren en middenvelder William van Vliet faalde nadrukkelijk vrij voor Bennis.

Vierde vrijetrap

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde gruwelijk toen Enrico Geus z'n vierde vrije trap dit keer wel onhoudbaar achter keeper Matthijs Guijt schoot (2 – 3). Inmiddels was Toni Arroyo in het veld gekomen en hij werd na de aansluitingstreffer gevolgd door Jelle Geerlings. Terwijl Stompwijk'92 alle remmen had losgegooid en Foreholte niks beters wist te verzinnen dan elke bal gewoon maar weg te rammen, ging heel meegereisd Voorhout nog minutenlang door een emotioneel dal. De Voorhoutse aanhang telde reeds de gelijkmaker toen, wie anders dan Enrico Geus zomaar langs en tussen de hele Voorhoutse verdediging door dribbelde, maar weigerde de op dat moment logische gelijkmaker binnen te schieten. Gelukkig voor Foreholte liet scheidsrechter De Jong niet al te lang na spelen en konden de Voorhouters 'voor de poorten van de hel' de volgende drie winstpunten bijschrijven.