Teylingen verliest van titelkandidaat Tac'90

Sassenheim • In een wedstrijd waarin Teylingen de onderliggende partij was, heeft het met 1-3 verloren van dé titelkandidaat in de 2e klasse C: Tac'90 uit Den Haag. Kort voor rust opende de bezoekers de score, twintig minuten voor tijd kwam Teylingen vanuit het niets op gelijke hoogte, maar in de slotfase drukte Tac'90 het kwaliteitsverschil uit in de score.

Beide ploegen hadden voorafgaand deze wedstrijd nog niet verloren. Waar Tac'90 al twee keer genoegen moesten nemen met een gelijkspel, moesten de Sassenheimers dit zelfs al driemaal. Vanaf het begin was duidelijk dat Tac'90 de ploeg was die het spel zou gaan maken en Teylingen werd dan ook terug gedrongen. Zonder schade leek de rust gehaald te worden, ondanks twee goede ingrepen van Tarek Kharboutli. Kort voor de rust was het Umit Bektas met een verdekt en hard schot in de hoek die raak schoot (1-0).

Uit het niets

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Teylingen werd terug gedrongen, Tac'90 speelde tot de zestien meter goed, maar de eindpass was onnauwkeurig of wanneer die wel voldoende kwaliteit bezat bracht Kharboutli telkenmale goed redding. Vanuit het niets, halverwege de tweede helft, bracht spits Jaap Zwetsloot zijn team op 1-1. Een hoge en verre voorzet van Pascal de Ridder belandde op het hoofd van Zwetsloot en hij telefoneerde de bal richting de tweede paal. Het sein voor Tac'90 om nog meer te gaan aanvallen, wat vrij snel beloond werd door Mohamed Achalhi die van afstand te gemakkelijk mocht binnenschieten. In de blessuretijd maakte diezelfde Achalhi aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 binnen te werken.

Niet veel te vertellen

Zwetsloot kon leven met de nederlaag: "We waren de mindere ploeg vandaag en hebben dik terecht verloren. Uit het niets maakten wij de 1-1 en zij kregen voldoende kansen op meer doelpunten. Het was dan ook wachten op de 0-2 en later na de 1-1, op de 1-2. Die kwam er ook en zodoende hebben wij niet veel te vertellen gehad'. Over z'n persoonlijke doelstelling is de spits duidelijk: 'Ik heb er vier gescoord nu, maar ik wil er twintig hebben gemaakt eind mei. Dit moet mogelijk zijn in de 26 te spelen wedstrijden".

Al met al is de seizoenstart van Teylingen teleurstellend te noemen met zes uit vijf. Het speelde alle vijf de keren een spannende wedstrijd, maar slechts eenmaal werd er daadwerkelijk gewonnen. De komende weken staan DOSR (uit) en Foreholte (thuis) op het programma. Bij zes punten staan de Sassenheimers waar ze willen en horen te staan: stevig in de top vijf.

45. 0-1, Umit Bektas, 66. 1-1, Jaap Zwetsloot, 74. 1-2, Mohamed Achalhi, 90+3. 1-3, Mohamed Achalhi

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk, Acimovic (83. Safi); van Wijk, van der Vlugt (72. Rodenburg), Dofferhoff; de Louw (72. Ritzen), Zwetsloot en de Ridder.