De Engelsman Daniel Pym is niet te stoppen. | Foto: pr.
De Engelsman Daniel Pym is niet te stoppen. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets weet weer wat winnen is

Sport

Sassenheim • Na vier verloren wedstrijden wisten de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim weer een wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen Waterland RC uit Purmerend werd met 47-30 gewonnen.

Voor het thuispubliek moest wat rechtgezet worden, want nog een verliespartij is The Bassets onwaardig. Ook Waterland ging op zoek naar eerherstel, zodat de wedstrijd vanaf de eerste minuut boeiend was. De hele wedstrijd vielen de punten aan beide zijde, waarbij The Bassets hun gasten steeds een stapje voor bleef.

Het publiek genoot, want op het speelveld was genoeg strijd en passie te zien. De ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat tien minuten voor het einde de winnaar nog niet bekend was, maar juist toen haalde The Bassets de trekker over en pakte niet geheel onverdiend de volle winst Met een mooie 47-30 stapte The Bassets het veld af.

De winst is voor de mannen van trainer Phil Leck een goede opsteker voor de volgende wedstrijd. Dan reizen de Sassenheimers af naar het verre Middelburg om het daar dan op te nemen tegen Oemoemenoe. 

Uit de krant