Chantal Slegtenhorst scoorde de meeste doelpunten voor Foreholte. | Foto: pr.
Chantal Slegtenhorst scoorde de meeste doelpunten voor Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Flinke nederlaag voor handbalsters Foreholte

Voorhout • Titelkandidaat Quintus was veel te sterk voor de handbalsters uit Voorhout. Foreholte verloor in Kwintsheul met ruime cijfers.

Voorafgaand wist Foreholte al dat het lastig zou worden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Quintus, dat vorige week een gevoelige nederlaag leed bij VOC, is een van de favorieten voor de titel. De doelstelling aan Voorhout-kant was simpel: op spelinzet en beleving mag je de wedstrijd niet verliezen. Toch was dat wat in de eerste helft ontbrak. De Voorhoutse selectie was niet in staat om het Westlands geweld af te stoppen. Via 2-2 werd het al snel 14-3 en was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Aanvallend kwam de ploeg tekort en ook verdedigend was het niet scherp.

Via een 23-8 ruststand werd uiteindelijk een eindstand van 40-18 bereikt. De tweede helft was qua inzet en beleving iets beter, maar zal echt nog flink moeten verbeteren om voorbereid te zijn op het resterende deel van de competitie.

Scores: Chantal Slegtenhorst 6, Naomi Hoogervorst 2, Melanie Zwaan 2, Shantella Smid 2, Lot van Kampen 2, Saskia Kolster 2, Britt van Leijden 1, Birgit Hemmes 1.