| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen verliest op bezoek bij DOSR

Sport

Sassenheim • In Roelofarendsveen is Teylingen met 3-0 onderuit gegaan tegen DOSR. Pascal de Ridder vergat Teylingen op 0-1 te zetten, waarna DOSR voor de rust nog op 2-0 kwam. In de tweede helft kreeg Teylingen voldoende kansen op de aansluitingstreffer, maar was het wederom de thuisploeg met de uiteindelijke 3-0.

In de basis was ditmaal een plek ingeruimd voor Niels Rodenburg en Wesley Ritzen, wat betekende dat Mark van der Vlugt en Melle de Louw plaats mochten nemen op de bank. De start was absoluut hoopgevend met een schot van Rodenburg, dat tot corner verwerkt werd. Even later stak Lasse van Wijk Pascal de Ridder goed diep. Hij kwam één op één met de sluitpost te staan, maar hij schoot naast waar de keeper bleef staan. Dé kans op 0-1. Uit het niets kwam DOSR op 1-0 door Nino Wesselman uit een corner, waar twee keer een persoonlijk duel verloren werd. Ook de 2-0 van Job Mooren viel iets te gemakkelijk en te snel na de 1-0.

Aansluiting

In het tweede bedrijf mét Van der Vlugt in plaats van Daan Heemskerk probeerde Teylingen snel de aansluitingstreffer te vinden. Pech stond hierbij met grote letters geschreven, want zowel Van Wijk als Jelle Vooijs kopten op het houtwerk. Wederom Van Wijk (kopbal tegen keeper) en invaller Sam Witkamp waren dichtbij succes, maar de afwerking mistte precisie. In één van de spaarzame uitvallen van DOSR wist Damian Hoogenboom zelfs nog de geflatteerde 3-0 te maken.

'We missen gogme'

Trainer Marc van Wonderen had het na afloop met name over z'n jonge onervaren team: "We hebben gewoon een jonge en onervaren ploeg en dat zie je bij cruciale momenten terug in wedstrijden, zo ook vandaag. Bij de tegengoals missen we persoonlijkheid en gogme om dat soort situaties onschadelijk te maken. Gogme kan je niet trainen". Over de kans op 0-1: "Pascal moet gewoon binnen schieten en dan moeten zij komen. Helaas mist hij nog ritme, maar dat had ons zo kunnen helpen. Ik heb verder ook veel positieve dingen gezien, maar we geven simpelweg te gemakkelijk de goals weg. Volgende week zaterdag kan het ook zomaar onze kant op vallen tegen Foreholte", sloot de oefenmeester af.

Teylingen speelt op zaterdagavond 3 november om 17.30uur de derby tegen Foreholte. Deze wedstrijd zal niet eerder in competitieverband in het donker zijn gespeeld, dus die dimensie is sowieso al bijzonder te noemen. Teylingen kan teren op goede uitslagen tegen de buurman, ware het niet dat de Voorhouters nu tweede staan op de ranglijst. Een interessante ontmoeting dus op voorhand.

23. 1-0, Nino Wesselman, 28. 2-0, Job Mooren, 78. 3-0, Damian Hoogenboom

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk (46. van der Vlugt), Acimovic; van Wijk (79. Witkamp), Rodenburg, Dofferhoff; de Ridder, Zwetsloot en Ritzen (71. de Louw).

Uit de krant