Foreholte en ROAC delen de punten

Voorhout • Foreholte had door winst een stap kunnen zetten richting de eerste periodetitel. In eigen huis liep het echt stroef tegen ROAC, waardoor de volle buit dit keer niet op sportpark de Elsgeest bleef.

In het team van Foreholte was opnieuw Sebastiaan Bloemendaal opgenomen, daar waar Joost van Dam nadrukkelijk zijn visitekaartje had afgegeven in de wedstrijd tegen Stompwijk'92. Bij ROAC stond, ook onverwacht, spelmaker Thijs van Seggelen aan de start van de wedstrijd.

Weinig kansen

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. In de vijftiende minuut mocht William van Vliet inkoppen, maar hij kon te weinig kracht aan de bal meegeven. Tien minuten later was het Djimmy Wagter die zich vrij kappend in de korte hoek binnenschoot, maar nog juist Foreholte-keeper Matthijs Guijt redding zag brengen. Foreholte wilde wel aanvallen, maar ROAC 'stond goed' en gaf de Voorhouters verder geen kans. Vanuit de tweede lijn wist alleen Jelle Veenvliet de vuisten van Dammes van der Poel te vinden. Voor de rust werd Thijs van Seggelen al gewisseld voor Joost van den Bosch.

Kopbal

De tweede helft bracht dezelfde tweeëntwintig terug in het veld. Sten Admiraal schoot hard op keeper Van der Poel, maar Djimmy Wagter antwoordde met een vlammend schot op de linkerpaal. ROAC leunde achteruit en steunde op z'n solide verdediging onder leiding van Mitchel Boere en Foreholte had geen mogelijkheid om die defensie te slechten. In de tegenstoot waren de mannen van ROAC steeds dreigend. Feitelijk was er sprake van armetierig voetbal van beide kanten. Toni Arroyo en Jelle Geerlings werden in de wedstrijd gewisseld en in de 76e minuut leek de wedstrijd te worden open gebroken. Casper Brabander verzond de vrije trap richting strafschopgebied. Keeper Van der Poel werd gehinderd door de zon en Toni Arroyo liet de bal via zijn hoofd het doel binnen hobbelen (1-0).

In de ijskast

ROAC-trainer Hein Leliveld bracht zijn laatste geblesseerde troef Martijn van Trigt en uiteindelijk was het Wessel van der Poel die in de 87e minuut een vrije trap van Rudolf Bax bij de eerste paal wist binnen te koppen (1-1). Een volkomen verdiende gelijkmaker, maar waardoor voor Foreholte de mogelijk eerste periodetitel voorlopig even in de ijskast verdween.